ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Φινάλε α’ γύρου για τον ΠΑΣ Λαμία με δοκιμασία στην Τούμπα

Στην Τούμπα, σήμερα στις 18.00, ολοκληρώνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τον α’ γύρο της Α’  Εθνικής, ο ΠΑΣ Λαμία, αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 13ης Αγωνιστικής.

Η ομάδα του Λεων. Βόκολου, μετά από μια πολύ καλή πορεία στο μισό του πρωταθλήματος, φιλοδοξεί σήμερα να κλείσει τον γύρο μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα, έχοντας βέβαια κόντρα την παράδοση με τον δικέφαλο. Η ομάδα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με απουσίες παικτών (Παπαδόπουλος, Ακούνια, Σιμόν, Νούνιες κ.α.) όμως είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να κάνει μια αξιοπρόσεκτη εμφάνιση.

Ο προπονητής έχει πάρει μαζί του 22 παίκτες που είναι:

  1. Νάγκι
  2. Χατζηεμμανουήλ
  3. Κοσέλεβ
  4. Βασιλαντωνόπουλος
  5. Τζανετόπουλος
  6. Σίντκλεϊ
  7. Αμαράλ
  8. Κορνέζος
  9. Γιαννούτσος
  10. Τζανδάρης
  11. Μούλα
  12. Σλίβκα
  13. Μάλτσι
  14. Σαντάνα
  15. Στάνκο
  16. Λόνγκο
  17. Καρλίτος
  18. Μαρτίνεθ
  19. Τσιλιανίδης
  20. Τόσιτς
  21. Τσιλούλης
  22. Τσούκαλος

***  Αποκλείστηκαν για διαφόρους λόγους οι παίκτες: Τρόπουλος, Σαραμαντάς, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Πάβλοβετς, Λαμπρόπουλος, Αντέτζο, Νούνιες, Ασκόβσκι, Κοντονίκος, Λέϊκ, Ακούνια, Τερεζίου

***  Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο γνωστός για τις… «επιδόσεις» του, Δωδεκανήσιος Σιδηρόπουλος

Προϊστορία

Έξι φορές έχουν αναμετρηθεί ο ΠΑΟΚ και η Λαμία στη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα και ο Δικέφαλος έχει το αήττητο με έξι νίκες και μάλιστα χωρίς να δεχθεί τέρμα στις πέντε από αυτές.

Την περσινή περίοδο επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Κούρτιτς στο 43ο λεπτό και αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη του με μόλις ένα γκολ διαφορά, αφού τα προηγούμενα χρόνια είχε δύο με 3-0 και δύο με 4-0.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις των δύο ομάδων, αφού έχουν συναντηθεί ακόμη έξι φορές με γηπεδούχο τη Λαμία και υπάρχουν ισάριθμες νίκες του ΠΑΟΚ, ο οποίος συνολικά έχει 12 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Οι δύο αντίπαλοι έχουν συναντηθεί τα τελευταία χρόνια αρκετές φορές και για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου η Λαμία έχει καταφέρει να σπάσει το σερί της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αφού έχει δύο ισοπαλίες με 1-1, με τη μία να είναι στη Λαμία και την άλλη στην Τούμπα, αλλά χωρίς να έχουν ουσιαστικό αντίκρυσμα στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν στις 28 Ιουνίου 1972 και μάλιστα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος σε μονό παιχνίδι, με την Λαμία να είναι η πρώτη ομάδα της Β’ Εθνικής που έφτασε στα ημιτελικά του θεσμού. Το μεταξύ τους παιχνίδι ήταν μονό και ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 χάρη στα γκολ των Κούδα και Αποστολίδη.

6  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

6  ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

0  ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

0  ΝΙΚΕΣ ΛΑΜΙΑΣ

ΓΚΟΛ:17-1

Το φιλμ της 13ης Αγωνιστικής

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ…3-0

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ…1-0

ΒΟΛΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ…2-2

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ…1-1

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Ο.Φ.Η…4-0

Δευτέρα  4  Δεκέμβρη  2023

18:00  Π.Α.Ο.Κ. – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ

21:00  A.E.K. – ΑΡΗΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Οι διαιτητές των τελευταίων αγώνων του 2ου ομίλου Γ’ Εθνικής

efthia

Αρχίζουν οι αγώνες των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική

efthia

Α’ Εθνική – πλέι οφ: Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής

efthia
Φόρτωση....