ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Φινάλε α’ γύρου με ήττα (3-0) της Λαμίας από τον ΠΑΟΚ

Με Ευρωπαϊκό αέρα ο ΠΑΟΚ, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα νίκησε σήμερα στην Τούμπα τη Λαμία με 3-0, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής με την οποία ολοκληρώθηκε ο α’ γύρος της Α’  Εθνικής.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς κι έφτασαν δίκαια στο τρίποντο, απέναντι σε μια Λαμία που δημιούργησαν φάσεις για γκολ, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, ενώ για μια ακόμη φορά φάνηκαν οι αμυντικές αδυναμίες της που τις εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο ΠΑΟΚ.

Για την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, που αγωνίστηκε με σημαντικές ελλέιψεις, το μυαλό όλων είναι πλέον στο Κυριακάτικο ματς με τον Βόλο στο ΔΑΚΛ, όπου η νίκη πλέον είναι αυτοσκοπός ώστε να παραμεί νει στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ο  αγώνας

Δυναμικό ξεκίνημα από τους παίκτες του Λουτσέσκου στο ματς οι οποίοι με πολλή ενέργεια και διαρκή κυκλοφορία έφερναν με άνεση την μπάλα στην περιοχή της Λαμίας. Στο 5′ ο δραστήριος Ράφα Σοάρες, έβγαλε κάθετα, στον Ντεσπόντοφ αλλά ο Βούλγαρος αντί για σουτ προτίμησε να κάνει πάσα, με αποτέλεσμα να βάλει “στοπ” ο Τζανετόπουλος.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ ξανά από τα αριστερά με τον Σοάρες απείλησε, όμως το γύρισμα του πέρασε παράλληλα από την εστία του Κοσέλεβ. Το σουτ του Τάισον στο 12′ πέρασε εκτός εστίας, ενώ στο 14′ ο Σβαμπ πέρασε κάθετα στον Μπράντον αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και κατέληξε στον Κοσέλεβ.
Το μονοπώλιο του ΠΑΟΚ στο ματς, επισφραγίστηκε με γκολ στο 21′. Θαυμάσια κυκλοφορία και μετάβαση από τα αριστερά στα δεξιά, ο Ντεσπόντοφ πάσαρε στον Κωνσταντέλια, αυτός σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!
Η Λαμία, με το σκορ εις βάρος προσπάθησε να πιέσει όμως ο ΠΑΟΚ δεν της άφηνε περιθώριο να αναπτυχθεί και στο 26′ έχασε ακόμη μια καλή ευκαιρία. Ο Σβαμπ βρήκε υπέροχα με τακουνάκι τον Τόμας, αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε.
Μετά από εννιά λεπτά οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να κάνουν το 2-0. Συγκεκριμένα, έκλεψαν την μπάλα, αυτή έφτασε στον Μπράντον που έκανε προσποίηση και δεν σούταρε, ο Κοσέλεφ έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Ντεσπόντοφ που σούταρε, αλλά ο Τζανετόπουλος με το σώμα έβαλε στοπ.
Οι φιλοξενούμενοι, απείλησαν για πρώτη φοτά στο 39′ με το σουτ του Μαρτίνεθ να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ στο 42′ ο Σαντάνα με νέο σουτ την έστειλε στην αγκαλιά του Κοτάρσκι.
Ο ΠΑΟΚ έβαλε γερές βάσεις νίκης στο 43′! Θαυμάσια και ταχύτατη κυκλοφορία, με Σοάρες, Μπράντον και Σβαμπ να αλλάζουν την μπάλα και τον Πορτογάλο αριστερό μπακ να κάνει με πλασέ το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Λαμία να κάνει δυναμικό ξεκίνημα προκειμένου να μπει στο ματς και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί από το ματς. Στο 50′ ο Κοτάρσκι απέκρουσε το σουτ που εξαπέλυσε ο Καρλίτος από δύσκολη θέση, ενώ το σουτ του Σαντάνα στο 53′ κατέληξε και πάλι στην αγκαλιά του Κροάτη πορτιέρε.
Αυτό που δεν κατάφεραν οι παίκτες της Λαμίας, το έκανε ο ΠΑΟΚ τέσσερα λεπτά αργότερα. Ξανά ωραία κυκλοφορία, με τον Κωνσταντέλια να μοιράζει στον Σάστρε που έκανε το overlap, ο Ισπανός σούταρε διαγώνια και με δύναμη γράφοντας το 3-0!
Η ομάδα του Βόκολου, παρέμεινε πιστή στο πλάνο της παρά την εξέλιξη του ματς και στο 61′ έπειτα από θαυμάσια κάθετη του Καρλίτος, ο Τσιλούλης έκανε την κίνηση, πρόλαβε τον Κοτάρσκι στην έξοδο του αλλά σούταρε άουτ. Στο 76′ η Τούμπα ξεσηκώθηκε καθώς ο Μάρκος Αντόνιο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, αντικαθιστώντας τον Σβαμπ
Η τελευταία στιγμή του ματς ανήκε ξανά στον ΠΑΟΚ! Πολύ καλή προσπάθεια του Σαμάτα που έμεινε όρθιος από το μαρκάρισμα του Βασιλαντωνόπουλου, γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον επερχόμενο Τάισον, αλλά ο Κοσέλεβ του είπε όχι.

Φάσεις, γκολ…

5′ Προσπάθεια από τους παίκτες του ΠΑΟΚ με τον Σοάρες να βγάζει κάθετα στον Ντεσπόντοφ αλλά ο Βούλγαρος αντί για σουτ προτίμησε να κάνει πάσα, με αποτέλεσμα να βάλει “στοπ” ο Τζανετόπουλος

7′ Όμορφη μετάβαση για τη Λαμία με τον Σλίβκα να ψάχνει τον Καρλίτος στην πλάτη της άμυνας, ο Ισπανός προσποιήθηκε στον Σάστρε, αλλά ο Μιχαηλίδης, έδιωξε με το κεφάλι

11′ Εκτελέστηκε κόρνερ με πάσα, η μπάλα έφτασε στον Καρλίτος που σέντραρε, εύκολη όμως η δουλειά για τον Κοτάρσκι ο οποίος μπλόκαρε

12′ Κυκλοφορία του ΠΑΟΚ, ο Τάισον τελικός αποδέκτης, το σουτ του όμως πέρασε πάνω από το δοκάρι

14′ Δεύτερη τελική για τον ΠΑΟΚ με τους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου να φέρνουν την μπάλα από τα αριστερά στα δεξιά, ο Σβαμπ πέρασε κάθετα στον Μπράντον. Αδύναμο πλασέ, στην αγκαλιά του Κοσέλεβ

20′ Πρώτη τελική για τη Λαμία με τον Καρλίτος να δοκιμάζει ένα σουτ από πολύ μακριά. Έξυπνη προσπάθεια, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε εύκολα.

21′ Εξαιρετική και υπομονετική κυκλοφορία της μπάλας με τον Κωνσταντέλια να σκοράρει για τρίτη φορά στο πρωτάθλημα. Όμορφο χαμηλό σουτ από το ημικύκλιο, σχεδόν της μεγάλης περιοχής…1-0

26′ Μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους, με τον Σβαμπ να βρίσκει υπέροχα με τακουνάκι τον Μπράντον Τόμας, αυτός δοκίμασε με δυνατό διαγώνιο σουτ, ο Κοσέλεβ έδιωξε με το δεξί χέρι.

35′ Οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα, αυτή έφτασε στον Μπράντον που έκανε προσποίηση και δεν σούταρε, ο Κοσέλεφ έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Ντεσπόντοφ που σούταρε, αλλά ο Τζανετόπουλος με το σώμα έβαλε στοπ

39′ Απειλεί η Λαμία με το σουτ του Μαρτίνεθ εκτός περιοχής. Άουτ η μπάλα

40′ Πιέζει η Λαμία κερδίζει κόρνερ αλλά ζητάει πέναλτι για χέρι.

42′ Ξανά τελική για τη Λαμία. Μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

43′ Πολύ όμορφο γκολ με τους παίκτες του “δικεφάλου του βορρά” να κρύβουν την μπάλα και τον Ράφα Σοάρες να την εμφανίζει στα δίχτυα του Κοσέλεβ…2-0

50′ Απειλεί η Λαμία με τον Καρλίτος να σουτάρει από δύσκολη θέση και τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Καρλίτος, ο Κορνέζος την κεφαλιά πάνω από την εστία.

51′ Ξανά ο Καρλίτος από τα αριστερά, πήρε την κατοχή συνέκλινε προς τον άξονα και σούταρε, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε

53′ Φιλόδοξη ενέργεια με σουτ του Σαντάνα από μακριά. Εύκολα ο Κοτάρσκι μπλόκαρε

57′ Πολύ όμορφη κίνηση του Κωνσταντέλια να βρίσκει τον Σάστρε που έκανε το overlap, αυτός πάτησε περιοχή και σούταρε στη γωνία, νικώντας τον Κοσέλεβ…3-0

61′  Θαυμάσια μπαλιά κάθετη του Καρλίτος, προς τον Τσιλούλη αυτός πρόλαβε τον Κοτάρσκι που έκανε την έξοδο, πλάσαρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

64′ Φάουλ κερδίζει ο Ντεσπόντοφ από τα δεξιά. Ευκαιρία για τους γηπεδούχους να γεμίσουν την περιοχή. Κόρνερ μετά από παρέμβαση του Τζανετόπουλου.

67′ Ο Κωνσταντέλιας υποδέχθηκε την μπάλα λίγο πιο δεξιά από το ημικύκλιο της περιοχής, σούταρε με φάλτσο, λίγο αουτ η μπάλα.

74′ Ο Σάστρε βρήκε τον Ντεσπόντοφ που έκανε την κίνηση αλλά ο Βούλγαρος έκανε κακό τελείωμα.

85′ Πολύ καλή προσπάθεια του Σαμάτα που έμεινε όρθιος από το μαρκάρισμα του Βασιλαντωνόπουλου, γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον επερχόμενο Τάισον, αλλά ο Κοσέλεβ του είπε όχι

86′ Ο Τάισον από τα δεξιά βρήκε τον Οζντόεφ, αλλά ο Ρώσος αστόχησε από πλεονεκτική θέση

89′ Αντεπίθεση με τον Τσιλιανίδη, να κουβαλά την μπάλα και να σουτάρει με το δεξί συρτά. Ελάχιστα άουτ.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Κίτρινες: Τζανδάρης 72’

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (82’ Λύρατζης), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας (70’ Σαμάτα) , Σβαμπ (76’ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (82΄ Τζίμας), Τάισον,Τόμας (70’ Οζντόεφ)

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεβ, Βασιλαντωνόπουλος, Σίντκλεϊ, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Σαντάνα (59’ Μάλτσι) , Μαρτίνεθ (59’ Τόσιτς), Σλίβκα, Τσιλούλης (84’ Τσιλιανίδης),  Καρλίτος (72’ Λόνγκο)

***   Στον πάγκο της Λαμίας ήταν ακόμη οι: Νάγκι, Αμαράλ, Γιαννούτσος, Στάνκο, Μούλα. Εκτός 20άδας έμειναν οι Τσούκαλος και Χατζηεμμανουήλ.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Άρη και τις ελπίδες του

efthia

Η… Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

efthia

Αποφασιστικός ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον ΠΑΣ Λαμία

efthia
Φόρτωση....