ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Φλερτάρει με τα πλέι οφ ο ΠΑΣ Λαμία, μετά το 2-1 μέσα στο Αγρίνιο!

Μ’  ένα γκολ στην αρχή του ματς κι ένα στο φινάλε ο ΠΑΣ Λαμία πέτυχε σπουδαία νίκη μέσα στο Αγρίνιο, κερδίζοντας τον Παναιτωλικό με 2-1, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’  Εθνικής.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου ήταν πολύ καλή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, που ήταν ανοιχτός σε φάσεις από την αρχή μέχρι το τέλος και προσωρινά βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφ!
O Mάλτσι το πρώτο γκολ της Λαμίας, με τον Μαυρία να ισοφαρίζει με το πρώτο του φετινό γκολ και τον Νούνιες να διαμορφώνει το αποτέλεσμα. Δύο δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι κι ένα οι Λαμιώτες μετά από κόρνερ του Καρλίτος


Ο αγώνας

Με τον Παναιτωλικό να μπαίνει δυναμικά κυκλοφορώντας την μπάλα έξω από την περιοχή της Λαμίας και να καταγράφει την πρώτη του τελική στο 3′ με μακρινό σουτ του Σενγκέλια άρχισε το ματς στο Αγρίνιο.
Οι γηπεδούχοι έδειχναν ακίνδυνοι και στο 11′ η ομάδα του Βόκολου επιτέθηκε από τα δεξιά και ευτύχησε να προηγηθεί. Από το φάουλ που εκτέλεσε ο Καρλίτος από τη δεξιά πλευρά, ο Μάλτσι, πήδηξε σε σωστό χρόνο στην περιοχή και με κεφαλιά νίκησε τον Καπίνο για το 0-1
Οι φιλοξενούμενοι δεν κατέβασαν ταχύτητες και στο 14′ έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Τσιλούλη να πιάνει μια νέα κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, αλλά η προσπάθεια του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Παναιτωλικός απάντησε στις ευκαιρίες. Ο Τορεχόν από τα αριστερά έκανε όμορφη σέντρα με φάλτσο, ο Καρέλης κινήθηκε ανάμεσα από τα δυο στόπερ, επιχείρησε ένα τρομερό σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η Λαμία δεν πτοήθηκε και αμέσως μετά κατέγραψε την τρίτη τελική του στο ματς με τον Καρλίτος να κάνει κάτι παρεμφερές, αλλά με την ίδια κατάληξη.
Η πολύ μεγάλη στιγμή για την ομάδα της Φθιώτιδας ήρθε στο 22′. Ο Καρλίτος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, με φάλτσο, ο Καρέλης έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την στο δεξί κάθετο δοκάρι, γλιτώνοντας το αυτογκόλ, ενώ στη συνέχεια η άμυνα του Παναιτωλικού έδιωξε πριν ο Μάλτσι σκοράρει.
Τα λεπτά κυλούσαν με το ματς να γίνεται όλο και σκληρότερο και με τον διαιτητή, Ανδριανό να κάνει χρήση της κίτρινης κάρτας σε τρεις περιπτώσεις.
Στο 29′ ο Σενγκέλια εκτέλεσε με το αριστερό από τα δεξιά ένα φάουλ με δύναμη με τον Κοσέλεβ να αποκρούει, ενώ στο 34′ ο Καρλίτος με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σούταρε με δύναμη, αλλά είδε τον Καπίνο να αποκρούει με το πόδι.
Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Παναιτωλικός έχασε τη μεγαλύτερη του ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Συγκεκριμένα στο 44′ ο Τορεχόν σέντραρε, ο Χουάνπι έκανε την κεφαλιά που κατέληξε στη συμβολή των δοκών του Κοσέλεβ, ενώ στη συνέχεια ο Καρέλης την έστειλε και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεβ.Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος στο Αγρίνιο, αφού ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με το «καλημέρα»! Από γύρισμα του Στάγιτς, ο Σενγκέλια έκανε το τακουνάκι, η μπάλα έφτασε στον Μαυρία, που κατευθείαν σούταρε στα δίχτυα δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.
Οι γηπεδούχοι, πήραν ψυχολογία από το γκολ και συνέχισαν δυναμικά πλησιάζοντας αρκετά στην περιοχή της Λαμίας και έχασαν καλή στιγμή στο 56′ με τον Χατζηθεοδωρίδη, που πλησίασε στην περιοχή «έσπασε» την μπάλα στον Σενγκέλια που σούταρε ψηλά.
Η Λαμία αντέδρασε καταγράφοντας τελική δύο λεπτά αργότερα, με το μακρινό σουτ του Αμαράλ να καταλήγει στην αγκαλιά του Καπίνο
Οι δυο προπονητές ανακάτεψαν την «τράπουλα» με τον Παναιτωλικό να είναι καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς! Στο 77′ ο Φρεντ Ντουάρτε σούταρε από μακριά στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 78′ οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα.

Ο Τορεχόν με μια από τις γνωστές του επελάσεις από τα αριστερά, σέντραρε στην περιοχή, ο Ζοάο Πέδρο έκανε την κεφαλιά που τράνταξε το δοκάρι του Κοσέλεβ, ενώ ο Μαυρίας στην επαναφορά πλάσαρε άουτ.
Έτσι οι φιλοξενούμενοι «τιμώρησαν» την αστοχία του Παναιτωλικού στο 82′. Όμορφη ενέργεια του Νούνιες, που συνέκλινε, πέρασε όλη σχεδόν την άμυνα του Παναιτωλικού, έφτασε στο μέσο της μεγάλης περιοχής, σούταρε, ο Καπίνο βρήκε την μπάλα αλλά δεν κατάφερε να διώξει με την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου να μπαίνει ξανά σε ρόλο οδηγού.
Παρότι ο Παναιτωλικός πίεσε, δεν κατάφερε μέχρι το τέλος να απειλήσει την εστία του Κοσέλεβ με τη Λαμία να προσπερνά, έστω και με ματς περισσότερο τον Αστέρα Τρίπολης πιάνοντας εξάδα.

Φάσεις, γκολ…

11′ Φάουλ για τη Λαμία, ακριβώς στη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής του Παναιτωλικού. Ο Καρλίτος θα εκτελέσει και ο Μάλτσι με εξαιρετική κεφαλιά…0-1

14′ Κόρνερ για τη Λαμία από τα δεξιά. Το εκτέλεσε ο Καρλίτος, η μπάλα έφτασε εκτός περιοχής, ο Μάλτσι είδε δεξιά τον Σιμόν, του άνοιξε την μπάλα, αυτός σήκωσε στην περιοχή στον Τσιλούλη, όμως η κεφαλιά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια

15′ Ο Τορεχόν όμορφη σέντρα με φάλτσο, ο Καρέλης κινήθηκε ανάμεσα από τα δυο στόπερ, επιχείρησε ένα τρομερό σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ

17′ Γέμισμα στην περιοχή του Παναιτωλικού, με τον Τσιλούλη από τα δεξιά να γυρνά παράλληλα στο Καρλίτος, που προσπάθησε να μιμηθεί τον Καρέλη. Ίδιο το αποτέλεσμα….

21′ Νέο κόρνερ για τη Λαμία από αριστερά. Ο Καρλίτος έβαλε πολλά φάλτσα στην μπάλα, ο Καρέλης έκανε την κεφαλιά η οποία κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Καπίνο, ενώ στη συνέχεια η άμυνα του Παναιτωλικού έδιωξε πριν ο Μάλτσι σκοράρει.

29′ Ο Σενγκέλια εκτέλεσε με δύναμη, έδιωξε σε κόρνερ με τις γροθιές ο Κοσέλεβ

34′ Ο Τσιλούλης βρήκε τον Καρλίτος στο ημικύκλιο της περιοχής, ο Ισπανός κατέβασε την μπάλα, απέφυγε τον Λιάβα, σούταρε με δύναμη, αλλά ο Καπίνο απέκρουσε σωτήρια με το πόδι

38′ Tελική για τον Παναιτωλικό, με «ξυραφένια» σέντρα του Μαυρία που έδιωξε ο Κοσέλεβ, ο Χουάνπι εκτός περιοχής επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

44′ Ο Τορεχόν τη σέντρα, κεφαλιά του Χουάνπι στη συμβολή των δοκών της εστίας του Κοσέλεβ, «ριμπάουντ» από τον Καρέλη, άστοχο

47′  Από γύρισμα του Στάγιτς, ο Σενγκέλια έκανε το τακουνάκι, η μπάλα μετά από κόντρες στρώθηκε στον Μαυρία,  που βρήκε δίχτυα από κοντά…1-1

56′ Σλάλομ του Χατζηθεοδωρίδη, που πλησίασε στην περιοχή «έσπασε» την μπάλα στον Σενγκέλια που σούταρε ψηλά

58′ Πρώτη τελική για τη Λαμία στο β’  μέρος με το σουτ του Αμαράλ εκτός περιοχής να καταλήγει στην αγκαλιά του Καπίνο

66′ Ζήτησε πέναλτι για χέρι του Στάγιτς ο Τσιλούλης

77′ Απειλεί ο Παναιτωλικός με τον Φρεντ Ντουάρτε να σουτάρει εκτός περιοχής και να στέλνει την μπάλα αουτ

78′ Τρίτο δοκάρι, με τον Τορεχόν να σεντράρει, τον Πέδρο να τραντάζει με κεφαλιά το οριζόντιο του Κοσέλεβ, ενώ ο Μαυρίας σημάδεψε άουτ στην επαναφορά

82′ Όμορφη προσωπική ενέργεια του Νούνιες, που συνέκλινε, απέφυγε όλη την αμυνα των Αγρινιωτών, έφτασε στο μέσο της μεγάλης περιοχής, σούταρε, ο Καπίνο την βρήκε αλλά δεν κατάφερε να διώξει…1-2

Διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας)

Κίτρινες: Ντουάρτε 40’, Στάγιτς 54’ – Αμαράλ 27’, Τζανδάρης 36’, Τζανετόπουλος 41’, Παπαδόπουλος 94’, Σίντκλεϊ 95’

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Kοσέλεβ, Σιμόν, Αμαράλ, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης, Τσιλούλης (72’ Σίντκλεϊ), Νούνιες, Mαρτίνεθ (72’ Τόσιτς),  Καρλίτος (81΄ Τσούκαλος), Μάλτσι (91’ Κορνέζος)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Λιάβας, Στάγιτς, Ντουάρτε, Μαυρίας (90’ Μπουζούκης), Χουάνπι (64’ Φρ. Ντουάρτε), Πέρεθ (90΄Μπακάκης), Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν, Σενγκέλια (64’ Ντίας), Καρέλης (76’ Ζοάο Πέδρο)

***  Στον πάγκο της Λαμίας ήταν ακόμη οι:  Χατζηεμμανουήλ, Λέικ, Γιαννούτσος, Τερεζίου, Βασιλαντωνόπουλος

Το φιλμ της 20ης  Αγωνιστικής

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ…1-2

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ…2-2

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΡΗΣ…0-1

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

16:00 A.E.K. – Ο.Φ.Η.

17:30 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

19:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

20:30 Π.Α.Ο.Κ. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Άρη και τις ελπίδες του

efthia

Η… Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

efthia

Αποφασιστικός ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον ΠΑΣ Λαμία

efthia
Φόρτωση....