Περιφέρεια

Χρηματοδοτήσεις, στελέχωση υπηρεσιών, δημόσια υγεία και αγροτική παραγωγή στην ατζέντα του Φάνη Σπανού

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός έθεσε καίρια ζητήματα υπόψιν του Πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της σύσκεψης με όλους τους Περιφερειάρχες της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2024, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η συνολική επισκόπηση της αλληλεπίδρασης και συνεργασίας Κυβέρνησης – Περιφερειών σε επίπεδο διοίκησης, χρηματοδοτήσεων, νομοθετικού έργου και άλλων θεσμικών ζητημάτων.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ευχαρίστησε καταρχάς τον Πρωθυπουργό για την εξαιρετική συνεργασία Κυβέρνησης – Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που αποτυπώνεται κυρίως μέσα από το νέο υπερδιπλάσιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, «Στερεά Ελλάδα 2021-2027», αλλά και την υλοποίηση στρατηγικών οδικών έργων υποδομής.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός:

  • Κατέθεσε συγκεκριμένα αιτήματα και ολοκληρωμένες προτάσεις για τη χρηματοδότηση έργων από εθνικούς πόρους, όπως τις είχε εισφέρει, εξάλλου, και στο 9ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
  • Πρότεινε βασικές αλλαγές πλαισίου για την απρόσκοπτη ένταξη και νέων έργων στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.
  • Επεσήμανε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων και υλοποίησης έργων μετά από φυσικές καταστροφές, οι οποίες, παρά τη σαφή βελτίωση των τελευταίων ετών, ακόμη χρήζουν υψηλότερης αποτελεσματικότητας.
  • Αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υπηρεσιακής υποστελέχωσης και -εκτός από τις προσλήψεις- πρότεινε λύσεις, όπως η θέσπιση δυνατότητας συνδρομής του ιδιωτικού τομέα σε συγκεκριμένες λειτουργίες, με την εποπτεία των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
  • Επανέφερε το αίτημα εκχώρησης επιπλέον αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες, προκειμένου να επιλυθούν λειτουργικά ζητήματα, αλλά και να ενδυναμωθεί ο ρόλος των Περιφερειών και συνολικά της Αυτοδιοίκησης.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, καλώντας τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να συνεχίσουν την προσπάθεια για την υποστήριξη των δομών δημόσιας Υγείας, αλλά και των αγροτών.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ΧΥΤΒΕΑ Τανάγρας και η στάση της Περιφερειακής Αρχής

efthia

Τι αποφασίστηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

efthia

Θα ξεπεράσει τα 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία

efthia
Φόρτωση....