Ανακοινώσεις

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών για τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λοκρών εκφράζει την αντίθεσή του στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα για το μέλλον του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και δηλώνει ότι συντάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων και διεκδικεί:

  • Διατήρηση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης της εταιρείας στο νέο της ιδιοκτήτη.
  • Διασφάλιση της επαναδραστηριοποίησης και ανάπτυξής της.
  • Ανανέωση όλων των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.
  • Καμμία σκέψη για έξωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους από τον οικισμό της ΛΑΡΚΟ, που κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς στέγη εν μέσω σχολικής χρονιάς.
  • Διασφάλιση της απρόσκοπτης: α) υδροδότησης της Λάρυμνας και του οικισμού της ΛΑΡΚΟ, β) ηλεκτροδότησης του οικισμού συμπεριλαμβανομένων των κτιριακών υποδομών του Γυμνασίου, των οδών και των κοινόχρηστων εγκαταστάσεων του οικισμού, γ) λειτουργίας των βιολογικών καθαρισμών του οικισμού, δ) φύλαξης και συντήρησης όλων των κρίσιμων εγκαταστάσεων, υποδομών και υπηρεσιών (λιμάνι, τελωνείο, λιμενικός σταθμός, μονάδα παραγωγής προπανίου κ.ά.), που προϋποθέτει την ανανέωση όλων των συμβάσεων.
  • Άμεση υπαγωγή στο Ε.Σ.Υ. του Ιατρείου της ΛΑΡΚΟ και του υπηρετούντος σε αυτό ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην περιοχή.

Δεν επιτρέπουμε να μείνουν άνεργοι και άστεγοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Αντιδρούμε στο κλείσιμο της βιομηχανίας, λέμε ΟΧΙ στις απολύσεις και στο μαρασμό της περιοχής και βρισκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους.

Δείχνουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα τους με τη συμμετοχή μας την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στο συλλαλητήριο στην Αθήνα μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών στις 17:00 και καλούμε αρωγούς όλους τους δημότες μας.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο αγώνας των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ θα είναι νικηφόρος!

efthia

Μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα 28 Μάρτη

efthia

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την επιστολική ψήφο

efthia
Φόρτωση....