ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Όρθιος ο ΠΑΣ Λαμία και στην Κρήτη, ισοφαρίστηκε με πέναλτι…

Πολύ καλή εμφάνιση της Λαμίας απόψε στο Ηράκλειο, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική της Α’  Εθνικής, πήρε σπουδαίο βαθμό από τον ΟΦΗ κι έμεινε στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το συγκρότημα του Λεωνίδα Βόκολου ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια, μ’ ένα υπέροχο τέρμα από τον Ουρουγουανό Ματίας Ακούνια και μπαλιά ακριβείας από τον Παπαδόπουλο και οι Κρητικοί ισοφάρισαν λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου με πέναλτι.

Ο αγώνας

Η Λαμία ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, αφού ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη φάση που δημιούργησε, στο τρίτο κιόλας λεπτό! Ο Παπαδόπουλος έκανε υπέροχη ψιλοκρεμαστή μπαλιά με το εξωτερικό του ποδιού του για τον Ακούνια και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων σούταρε με πολύ δύναμη στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Μπάουμαν. Η φάση ελέγθηκε από τους VAR για οφσάιντ, με τον Σιδηρόπουλο να κατοχυρώνει το γκολ.
Έχοντας πάρει το προβάδισμα, η Λαμία άφησε την κατοχή της μπάλας στον ΟΦΗ, με τους παίκτες της να αμύνονται στο δικό τους μισό του γηπέδου, έχοντας πολύ κοντά τις γραμμές τους. Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 17’, όταν ο Κοσέλεφ αντέδρασε σωστά σε μακρινό σουτ του Φελίπε, ενώ στο 26’ και σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος του Τζανδάρη, ο επιθετικός του ΟΦΗ βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Λαμίας, με τον δεύτερο να βγαίνει νικητής αποκρούοντας σε κόρνερ.

Η Λαμία φάνηκε επιθετικά για πρώτη φορά μετά το γκολ της, στο 29’, όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Παπαδόπουλου, Ακούνια νίκησε σε μονομαχία με τον Βούρο και έστρωσε την μπάλα στον επερχόμενο Τσιλούλη, αλλά εκείνος πλάσαρε αδύναμα στην αγκαλιά του Μπάουμαν, παρότι είχε όλη την εστία του ΟΦΗ στο… έλεός του. Τελικά, οι Κρητικοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 38’, όταν ο Νέιρα πήρε πέναλτι έχοντας ανατραπεί από τον Παπαδόπουλο και εκτέλεσε εύστοχα στο κέντρο της εστίας, διαμορφώνοντας το 1-1. Μάλιστα, ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να πάρει και το προβάδισμα πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο, αλλά ένα γυριστό του Φελίπε μετά από σέντρα του Αμπάντα, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοσέλεβ.
Ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που απείλησε την εστία των αντιπάλων του πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αμπάντα να βρίσκει χώρο και να σουτάρει από πλάγια θέση, με τον Κοσέλεβ να αποκρούει στην κλειστή του γωνία, πριν η Λαμία «αγγίξει» το γκολ στο 59’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά-πάσα του Σλίβκα, ο Ακούνια βρέθηκε αμαρκάριστος απέναντι στον Μπάουμαν, αλλά πλάσαρε άτσαλα και άστοχα.
Σαφώς πιο αργός ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν, αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλη φάση μπροστά στην εστία των αντιπάλων τους. Λίγο πριν το φινάλε (88′) και μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Λαμίας, ο Αποστολάκης σούταρε με δύναμη από πλεονεκτική θέση, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, με το 1-1 να μην αλλάζει.

 

Φάσεις, γκολ…

 

3′ Αδράνεια στην άμυνα του ΟΦΗ μετά από υπέροχη μπαλιά με το εξωτερικό του Παπαδόπουλου, με τον Ακούνια να σουτάρει με δύναμη στην κίνηση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Η φάση ελέγχεται από τους VAR για το αν υπήρχε οφσάιντ. Μέτρησε το γκολ, η Λαμία παίρνει το προβάδισμα πολύ νωρίς στο παιχνίδι…0-1

15′ Σέντρα του Μοσκέρα και κεφαλιά του Τοράλ, στην αγκαλιά του Κοσέλεβ

17′ Μακρινό σουτ του Φελίπε. Ο Κοσέλεβ ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε

26′ Αντεπίθεση σε μία φάση που ξεκίνησε από λάθος του Τζανδάρη, ο Φελίπε βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κοσέλεβ και ο τερματοφύλακας της απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι

29′ Μετά από βαθιά μπαλιά του Παπαδόπουλου, ο Ακούνια νίκησε σε μια μονομαχία με τον Βούρο και πάσαρε στον Τσιλούλη, ο οποίος είχε όλη την εστία μπροστά του, αλλά πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Μπάουμαν.

34′ Ο Νέιρα εκτέλεσε φάουλ στη γωνία του Κοσέλεβ, απομάκρυνε την μπάλα ο τερματοφύλακας της Λαμίας

35′ Μακρινό σουτ του Μπάκιτς, με την μπάλα να κοντράρει στον Παπαδόπουλο και να καταλήγει κόρνερ

38′ Όμορφη ατομική προσπάθεια του Νέιρα, ο οποίος ανατράπηκε από τον Παπαδόπουλο, με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Νέιρα εκτέλεσε εύστοχα στο κέντρο της εστίας και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους…1-1

41′ Μετά από σέντρα του Αμπάντα, ο Φελίπε έκανε το γυριστό, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοσέλεβ

43′ Σέντρα του Αμπάντα και κεφαλιά του επερχόμενου Τοράλ, η μπάλα αρκετά μακριά από την εστία της Λαμίας

45’+ Σέντρα του Αμπάντα και κεφαλιά του Φελίπε, απέκρουσε με μεγάλη δυσκολία σε κόρνερ ο Κοσέλεβ

48′ Σουτ του Αμπάντα από πλάγια θέση, απέκρουσε ο Κοσέλεβ στην κλειστή του γωνία

59′ Μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά πάσα του Σλίβκα, ο Ακούνια βρέθηκε αμαρκάριστος και φάτσα με την εστία αλλά πλάσαρε άτσαλα και άστοχα

64′ Ο Σλίβκα μπήκε στην μικρή περιοχή του ΟΦΗ μετά από κάθετη πάσα του Τόσιτς, τον έκοψε με τάκλιν ο Βούρος.

88′ Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Λαμίας, ο Αποστολάκης σούταρε με πολύ δύναμη, ψηλά άουτ

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Κίτρινες: Μοσκέρα 13’, Μπάκιτς 16’, Αμπάντα 56’, Γκλάζερ 86’ – Τζανδάρης 9’, Ακούνια 16’, Στάνκο 94’

ΟΦΗ (Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Άμπαντα, Γκαγιέγκος, Μπάκιτς, Τοράλ (73’ Αποστολάκης), Νέιρα (56’ Ντίκο), Μοσκέρα (73’ Ριέρα), Φελίπε (73’ Γκλαζερ)
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ  (Βόκολος): Κοσέλεβ, Σιμόν, Αμαράλ,  Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Τζανδάρης, Τσιλούλης (62’ Τόσιτς), Νούνιες (62’ Στάνκο), Σλίβκα (81’ Μούλα), Μαρτίνεθ (46’ Σίντκλεϊ),  Ακούνια (62’ Μάλτσι)

***   Στον πάγκο της Λαμίας ήταν ακόμη οι: Νάγκι, Κοντονίκος, Τζανετόπουλος και Βασιλαντωνόπουλος. Εκτός 20άδας έμειναν οι Χατζηεμμανουήλ και Τσούκαλος

 

18η  Αγωνιστική

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

19:00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – Ο.Φ.Η.

20:00 ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

15:00 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ

17:00 ΚΗΦΙΣΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

17:30 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΒΟΛΟΣ

20:30 A.E.K. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

20:30 ΠΑΟΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Σχετικές αναρτήσεις

Οι διαιτητές των τελευταίων αγώνων του 2ου ομίλου Γ’ Εθνικής

efthia

Αρχίζουν οι αγώνες των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική

efthia

Α’ Εθνική – πλέι οφ: Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής

efthia
Φόρτωση....