Σαν σήμερα...

28 Γενάρη: Σαν Σήμερα…

Διαβάστε στην efthia.gr τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, στην Ελλάδα και τον κόσμο…

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1896   Η πρώτη κλήση για παραβίαση του ορίου ταχύτητας στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Γουόλτερ Άρνολντ τιμωρείται με πρόστιμο ενός σελινίου, επειδή συνελήφθη να τρέχει με το αυτοκίνητό του με ταχύτητα 12 χλμ/ώρα κι ενώ το όριο ταχύτητας ήταν 3 χλμ/ώρα.

1961   Έρχεται στο φως το ανάκτορο της Βεργίνας από τις ανασκαφές που διενήργησε το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης υπό τον Μανώλη Ανδρόνικο.

1967   Ο διεθνούς φήμης κεφαλλονίτης γλύπτης Γεράσιμος Σκλάβος βρίσκει τραγικό θάνατο στο εργαστήριό του στο Παρίσι, όταν τον καταπλακώνει ένα γλυπτό του.

1996    Κρίση των Ιμίων: Το περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού «Αντωνίου» κατεβάζει την τουρκική σημαία που ύψωσαν την προηγούμενη μέρα τούρκοι δημοσιογράφοι και υψώνει την ελληνική. Το βράδυ Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάζονται στη Μεγάλη Ίμια, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τα παραπλέοντα εκεί τουρκικά πολεμικά. Η πολιτική εντολή προς τους έλληνες στρατιωτικούς είναι να αποφευχθεί κάθε κλιμάκωση της έντασης.

2008    Την Αθήνα επισκέπτεται ο Μπιλ Γκέιτς (ΦΩΤΟ). Ο ιδρυτής της Microsoft έχει συναντήσεις με τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου, εγκαινιάζει το Κέντρο Καινοτομίας της εταιρείας του και κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μέγαρο Μουσικής, προβλέπει: «Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι θα είναι σύντομα είδη προς εξαφάνιση, καθώς αντικαθιστώνται από πιο φυσικές μορφές επικοινωνίας, όπως η φωνή και η αφή».

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1912    Τζάκσον Πόλοκ, αμερικανός ζωγράφος, εισηγητής του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. (Θαν. 11/8/1956)

1944    Τζον Τάβενερ, άγγλος συνθέτης, με σημαντικές επιρροές στο έργο του από τη βυζαντινή μουσική.

(Θαν. 12/11/2013)

1945   Ρόμπερτ Γουάιατ, βρετανός ρόκερ.

 

ΘΑΝΑΤΟΙ

814    Καρλομάγνος, αυτοκράτορας των Φράγκων, ένας από τους οραματιστές της Ενωμένης Ευρώπης. (Γεν. 2/4/742)

1725    Μέγας Πέτρος, τσάρος της Ρωσίας (1682-1725). (Γεν. 30/5/1672)

2003   Ταϋγέτη Μπασούρη, ελληνίδα ηθοποιός, που έγινε γνωστή με το μικρό της όνομα. (Γεν. 1917)

© SanSimera.gr

Σχετικές αναρτήσεις

6 Φλεβάρη: Σαν Σήμερα…

efthia

5 Φλεβάρη: Σαν Σήμερα…

efthia

4 Φλεβάρη: Σαν Σήμερα…

efthia
Φόρτωση....