Ελλάδα

4 νέα μέτρα κατά της ακρίβειας ανακοινώθηκαν σήμερα…

Νέες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας που έρχονται να ενισχύσουν τα υφιστάμενα μέτρα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η ακρίβεια είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια, η μάχη θα είναι συνεχής μέχρι να αντιμετωπιστεί» τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Τα 4 νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός:

Το πρώτο μέτρο αφορά στη σήμανση προϊόντων στα σούπερ μάρκετ που έχουν μόνιμη μείωση τιμών στο ράφι κατά τουλάχιστον 5%, για άνω των 6 μηνών, με τιμή αναφοράς τις 20 Σεπτεμβρίου 2023. Στους παραβάτες που δημοσιοοποιούν λανθασμένα στοιχεία, επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ ανά κωδικό.

Το δεύτερο μέτρο στον αυστηρό έλεγχο των προμηθευτών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Τα σούπερ μάρκετ με τζίρο άνω του 90 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να κοινοποιούν στο υπουργείο Ανάπτυξης τις τιμές και τις αλλαγές σε αυτές που γίνονται από τους προμηθευτές.

Παράλληλα από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης επιχειρείται να υπάρξει διαφάνεια και για τις τιμές των οπωροκηπευτικών στα σούπερ μάρκετ. Επίσης και σε αυτή την περίπτωση τα σούπερ μάρκετ, με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να κοινοποιούν τις τιμές και τις αλλαγές.

Το τέταρτο μέτρο αφορά στη δημιουργία ειδικής εφαρμογής στο κινητό ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να καταγγέλλουν κερδοσκοπικά φαινόμενα.

Σχετικές αναρτήσεις

Eφοριακοί: Κρατούνται οι 2, ελεύθεροι με όρους οι 5, διώξεις σε άλλους 8…

efthia

Εάν δεν απαντήσετε, οφείλετε να υποβάλετε την παραίτηση σας κε πρωθυπουργέ

efthia

Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για τα 200 κιλά κοκαΐνης

efthia
Φόρτωση....