Περιφέρεια

9,85 εκ. € για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου

Πρόταση ύψους 9.850.682 ευρώ για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου κατέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω της Φθιωτικής Αναπτυξιακής, στην σχετική πρόσκληση του Υπουργείο Τουρισμού του Προγράμματος «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με την σχετική πρόταση προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση νέου σύγχρονου 4-θέσιου αναβατήρα στην θέση του «Άνεμου 1». Ο αναβατήρας θα είναι οριζόντιου μήκους 859μ., κεκλιμένου μήκους 890μ., υψομετρικής διαφοράς 184μ., δυναμικότητας 58 τετραθέσιων καρεκλών και μεταφορικής ικανότητας 1.200 ατόμων την ώρα.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση Mountain coaster με χρήση του αναβατήρα «Θησέα», και δυναμικότητας 32 βαγονιών. Το ορεινό «τρενάκι» είναι μια υποδομή που επιτρέπει την χρήση των αναβατήρων και εκτός χειμερινής σαιζόν μετατρέποντας το Χιονοδρομικό Κέντρο σε θεματικό πάρκο και το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την πρόταση στην περιοχή του «Θησέα» σχεδιάζεται μια διαδρομή κατάβασης για τρενάκι με ιδανικό σχεδιασμό και ιδιαίτερα στοιχεία οδήγησης.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση νέας Πίστας Χιονοδρομίας τύπου Dry Slope, στο πλατό του «Θησέα», με την δημιουργία πίστας κατάβασης 1.520 τμ., πίστας Tubby Evolution μήκους 40μ., δύο εξεδρών εκκίνησης, καθώς και των απαραίτητων εξαρτημάτων πέδησης. Η εγκατάσταση αυτή δίνει τη δυνατότητα για σκι όλο το χρόνο, καθώς και τη δυνατότητα εξάσκησης για αρχάριους και μικρά παιδιά.
  • Προμήθεια δύο νέων χιονοστρωτήρων, οι οποίοι συνδυάζουν τεχνολογική καινοτομία και κυρίως ανταποκρίνονται στα πιο αυστηρά στάνταρ εκπομπών καυσαερίων, που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επισημαίνεται ότι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ), ως διαχειρίστρια του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, κατέθεσε αντίστοιχη πρόταση χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σκοπός είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Μετά την κατάθεση της πρότασης για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Στρατηγικός στόχος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού. Προς τούτο, ανταποκριθήκαμε άμεσα στην ειδική πρόσκληση του Υπουργείου Τουρισμού, καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση για την πλήρη αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου. 

»Επιδίωξή μας, η άντληση χρηματοδότησης ύψους 9,8 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον εκσυγχρονισμό και τη μετεξέλιξη του Χιονοδρομικού μας κέντρου σε προορισμό τεσσάρων εποχών. Το Χιονοδρομικό μας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη της Ευρυτανίας και όλης της Στερεάς Ελλάδας και πρέπει να το αξιοποιούμε όλο το χρόνο».

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός ανέφερε: «Με μότο μας “Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενήσιου-365” εκσυγχρονίζουμε και αναβαθμίζουμε το Χιονοδρομικό μας Κέντρο με στόχο την καλύτερη λειτουργία την χειμερινή περίοδο, αλλά κυρίως με στόχο να είναι το πρώτο Χιονοδρομικό που θα λειτουργεί σαν θεματικό πάρκο όλο το χρόνο».

Σχετικές αναρτήσεις

Τα δρομολόγια των Κ.Α.Μ. για την εβδομάδα από 22 έως 28 Ιούλη

efthia

Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση: Δεν συμμετέχουμε σε μικροπολιτικά παιχνίδια

efthia

792.000 € για την 3ετη λειτουργία ΚΔΗΦ Ατόμων με Αναπηρίες

efthia
Φόρτωση....