Δηλώσεις

Πολυτεχνείο: Μισός αιώνας αγώνων για Δημοκρατία και Λαϊκή Κυριαρχία

Στα διαχρονικά μηνύματα της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου αναφέρθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από τις 17 Νοεμβρίου 1973 και τους αγώνες των φοιτητών και των δημοκρατικών πολιτών, οι οποίοι κλόνισαν τη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης:

«Έτος ορόσημο το φετινό, με τη συμπλήρωση μισού αιώνα από τα γεγονότα, τα οποία κλόνισαν το οικοδόμημα της Χούντας και αποτέλεσαν το πλέον αποφασιστικό βήμα προς την έξοδο των απριλιανών πραξικοπηματιών. Η Δημοκρατία, η Εθνική Ανεξαρτησία και η Λαϊκή Κυριαρχία συνιστούν τα διαχρονικά διακυβεύματα, τα οποία διατρανώθηκαν από χιλιάδες αγωνιστές του αντιδικτατορικού κινήματος και πληρώθηκαν με ποταμούς αίματος και θυσιών, με αποκορύφωμα την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τα μηνύματα της Εξέγερσης εξακολουθούν να είναι επίκαιρα καλώντας τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο σε διαρκή εγρήγορση, καθώς αποτελεί καθήκον όλων μας ο άνισος αγώνας των φοιτητών για Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη και Ελευθερία να μην αποδειχθεί μάταιος αλλά, αντιθέτως, να εξακολουθήσει να συνιστά διαχρονικό φάρο ελπίδας, μια υπενθύμιση του φόρου αίματος τον οποίο κατέβαλε το φοιτητικό κίνημα πριν 50 χρόνια».

Σχετικές αναρτήσεις

Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει το παιχνίδι του ποινικού λαϊκισμού»

efthia

Μήνυμα Σαρακιώτη για την 81η Επέτειο από την ανατίναξη της Γέφυρας Γοργοποτάμου

efthia

Ευχαριστήριο Γιάννη Αθ. Γιαννόπουλου

efthia
Φόρτωση....