Περιφέρεια

Έκτακτη συνεδρίαση του ΠΣ για τους αγρότες ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση

            Η δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Σπανού ότι η έγκριση 217 επενδυτικών σχεδίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης από την Περιφέρεια αποτελεί ύψιστη συνεισφορά στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής είναι το λιγότερο εμπαιγμός για τους αγρότες της περιοχής μας, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα και στα μπλόκα.

Τα προγράμματα αυτά από τη μία απευθύνονται σε ένα πολύ μικρό τμήμα βιοπαλαιστών αγροτών, και από την άλλη, όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη για πολλούς ενταγμένους σε τέτοια προγράμματα, τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι από καιρό έχουν θέσει τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην Περιφέρεια μια σειρά από αιτήματα επιβίωσης που  δεν έχουν βρει καμία ανταπόκριση γι αυτό και παραμένουν στα μπλόκα.

Πρόσφατα μάλιστα με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέδειξαν συγκεκριμένα ζητήματα και τις ευθύνες της περιφερειακής αρχής. Συγκεκριμένα η περιφερειακή αρχή δεν έχει δώσει λύσεις σε ουσιαστικά προβλήματα που αφορούν τους αγρότες της περιοχής. Δεν έχει συμβάλλει στην ανακούφιση και την στήριξη των πληγέντων από την κακοκαιρία “daniel” αγροτών της Θεσσαλιώτιδας και Β. Εύβοιας, για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών ολόκληρης της Στερεάς πού βρίσκονται αντιμέτωποι με το σοβαρό πρόβλημα της ακαρπίας και της απώλειας εισοδήματος εκατομμυρίων ευρώ, για την έλλειψη έργων υποδομής, όπως αρδευτικά, αναδασμοί, αντιπλημμυρική προστασία που θα έπρεπε να έχει υλοποιήσει εδώ και πολλά χρόνια και για την απουσία τους λέει “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε “.

Οι  αγρότες βρίσκονται στο δρόμο και διεκδικούν πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής, ώστε να μπορούν να παράγουν φτηνά αγροτικά προϊόντα. Διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο, ρεύμα φτηνό και επιδότηση στα εφόδια, παλεύουν για τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής αφήνοντας ένα λογικό κέρδος, ώστε να εξασφαλίζουν την επιβίωσή τους.  Εναντιώνονται στην Κοινή Αγροτική Πολιτική που τους χαντακώνει και που την ψήφισαν τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΕΛ. ΛΥΣΗ. Απαιτούν ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% για τις ζημιές που έχουν υποστεί από διάφορες αιτίες.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ καλεί τον κ. Περιφερειάρχη να σταματήσει τις κινήσεις εντυπωσιασμού για το δήθεν ενδιαφέρον που δείχνει για τους αγρότες και μαζί με την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, να προχωρήσουν άμεσα σε σύγκληση ΈΚΤΑΚΤΗΣ συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα τα οξυμένα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων της Στερεάς Ελλάδας. Να γίνει συζήτηση πάνω στα συγκεκριμένα αιτήματα και στη στήριξη που πρέπει να έχουν οι αγρότες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στους δρόμους και στα μπλόκα απέναντι στην Κυβέρνηση που αρνείται να δώσει λύσεις .

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  

Σχετικές αναρτήσεις

Τα δρομολόγια των Κ.Α.Μ. της Μ. Εβδομάδας από 29 Απρίλη έως 5 Μάη

efthia

Ο ΧΥΤΒΕΑ Τανάγρας και η στάση της Περιφερειακής Αρχής

efthia

Τι αποφασίστηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

efthia
Φόρτωση....