Φθιώτιδα

Έκτακτη Συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Φθιώτιδας για τον DANIEL

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, η έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π Φθιώτιδας από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού.

Στην Έκτακτη  Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π., εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων  ενόψει της επικείμενης ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού με την ονομασία DANIEL, η οποία αναμένεται, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ., να πλήξει την Π. Ε. Φθιώτιδας από σήμερα έως και την Πέμπτη 7-9-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενεργοποίηση και ο συντονισμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, και η προετοιμασία με κάθε διαθέσιμο μέσο για την αντιμετώπιση καταστάσεων που μπορεί να επιφέρει η επικείμενη κακοκαιρία.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας  Αποστολόπουλος, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π. Στ. Ε. Αλεξάνδρα Πλατιά, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π. Στ. Ε. κ. Πολύζος  Ζώης,  η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π. Στ. Ε. Αθανασία Ζωβοΐλη, εκπρόσωπος του  Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας, εκπρόσωπος του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Φθιώτιδας, ο Διευθυντής ΕΜΑΚ Λαμίας Θέμης Λιάσκος, εκπρόσωπος του Λιμενάρχη  Γιάννα Παληού, εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Στυλίδας Βασίλης Μπίχας, εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Λαμίας, αρμόδιοι για θέματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων του Νομού.

        Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας δήλωσε : «Καλούμε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στις περιοχές που εκδηλώνονται τα έντονα φαινόμενα και να μεριμνήσουν για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν».

     ***   Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνελήφθη από την Ασφάλεια Λαμίας, για κατοχή κοκαϊνης

efthia

Επίσκεψη Πανουργιά Παπαϊωάννου στα έργα αποχέτευσης Μεξιατών και Βαρδατών

efthia

Εκδήλωση σήμερα στη Λαμία για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ

efthia
Φόρτωση....