Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία «PETAR»

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για το καιρικό σύστημα με την ονομασία PETAR, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, το οποίο κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας.

Η επιδείνωση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας – Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

«Ένα μέρος της κακοκαιρίας “PETAR” που θα επηρεάσει την γειτονική Ιταλία θα προκαλέσει και στη χώρα από το Σάββατο το μεσημέρι έως το πρωί της Κυριακής βροχές και καταιγίδες από τα ΒΔ. Σε λίγο περισσότερα από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ», είχε γράψει νωρίτεραο Θοδωρής Κολυδάς στο Twitter.

Σημειώνεται πως από το απόγευμα του Σαββάτου, ατμοσφαιρική διαταραχή που μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες θα επηρεάσει τον καιρό των βορειοδυτικών και στη συνέχεια των βορείων ηπειρωτικών περιοχών με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Την Κυριακή ο υδράργυρος θα δείξει 34 – 36°C.

Πάντως, το κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Παρασκευή, οπότε κατά τόπους η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40°C.

Η μέση θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμαίνεται στους 36 – 38°C και 33 – 36°C στα νησιά.

Σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Έβρο, το θερμόμετρο θα δείξει 40άρια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Σχετικές αναρτήσεις

Εορταστικό ωράριο από σήμερα στα καταστήματα ενόψει Πάσχα

efthia

Αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας

efthia

Λασποβροχές και αυξημένη Αφρικάνικη σκόνη σήμερα στην Ελλάδα

efthia
Φόρτωση....