ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Αγκαλιά με την άνοδο στην Α’ Εθνική ο Λεβαδειακός

Μια ανάσα από την άμεση επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία βρίσκεται ο Λεβαδειακός, μετά τη νίκη του με 2-0 επί της ΑΕΚ Β’ στο Σεραφείδειο.

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου αύξησε στους 10 βαθμούς τη διαφορά του από τη δεύτερη ΑΕΛ, τέσσερις αγώνες πριν την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Οι γηπεδούχοι του Νίκου Κούστα ξεκίνησαν ορεξάτοι και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, με το πλασέ του Ζίνι και το φάουλ του Θεοδόση Μαχαίρα. Ωστόσο, οι Βοιωτοί ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο ημίωρο με ψηλοκρεμαστό σουτ του Θόδωρου Τσιριγώτη.

Ο 23χρονος επιθετικός διπλασίασε με κεφαλιά τα τέρματα τα δικά του και της ομάδας του στο 51ο λεπτό. Η Ένωση θα μπορούσε να είχε μπει ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά η προσπάθεια του Ρόκσον Γεμπόα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Νταβίντ Γκροφ.

Στο φινάλε αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη έπειτα από σύρραξη μεταξύ των παικτών οι Μαχαίρας και Άλβαρο Μεχία από ΑΕΚ Β’ και Λεβαδειακό, αντίστοιχα.

Σημαντικές νίκες στην προσπάθεια που κάνουν να παραμείνουν στην Α2 Εθνική σημείωσαν Ηρακλής και ΠΑΟΚ Β’, καθώς στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ του βορρά επικράτησαν του Καμπανιακού και της Αναγέννησης Καρδίτσας, αντίστοιχα.

Ο «Γηραιός» έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τη Χαλάστρα χάρη στο γκολ του Γιανίς Γκερμούς στο 34ο λεπτό. Οι “ασπρόμαυροι”, από την πλευρά τους, επικράτησαν των Θεσσαλών με 2-0 στην Ευκαρπία, σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Ο Χισάμ Κανίς άνοιξε το σκορ στο 9′ με σουτ, για να «κλειδώσει» τη νίκη για τους γηπεδούχους ο Κωνσταντίνος Γκούμας στο 81′. Ηρακλής και ΠΑΟΚ Β’ ανέβηκαν στους 24 βαθμούς και το +5 από τους αντιπάλους τους που είναι στη διακεκαυμένη ζώνη.

Αντίθετα, χωρίς νικητή αλλά και χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στην Αριδαία, ανάμεσα στον τυπικά γηπεδούχο Αιολικό και την Κοζάνη. Αποτέλεσμα που ουδόλως βολεύει τις δυο ομάδες, στην προσπάθεια που κάνουν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Στα πλέι οφ, πέραν της σπουδαίας νίκης του Λεβαδειακού με 2-0 επί της ΑΕΚ Β’ στο Σεραφείδειο, χάρη στα δύο γκολ του Τσιριγώτη, τέθηκαν αντιμέτωποι Νίκη Βόλου και Μακεδονικός. Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε στο τελευταίο τέταρτο. Οι “πράσινοι” άνοιξαν το σκορ με σουτ του Αλμπέρτο Σιμόνι στο 75ο λεπτό, για να ισοφαρίσουν οι Θεσσαλοί με πέναλτι του Λάμπρου Πολίτη στο 84′. Καμιά από τις δυο ομάδες, ωστόσο, δεν είχε μαθηματικές βλέψεις για την άνοδο.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ του βορρά:

ΑΕΚ Β’ – Λεβαδειακός      0-2

Νίκη Βόλου – Μακεδονικός  1-1

***  Ρεπό: Λάρισα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΟΦ (4 αγ.)

  1. Λεβαδειακός          38
  2. Λάρισα                 28
  3. Μακεδονικός          21
  4. Νίκη Βόλου           21
  5. ΑΕΚ Β΄               18

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ του βορρά:

ΠΑΟΚ Β’ – Αναγέννηση Καρδίτσας…2-0

Καμπανιακός – Ηρακλής…0-1
Αιολικός – Κοζάνη…0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ (5 αγ.)

  1. Ηρακλής            24
  2. ΠΑΟΚ Β΄                24
  3. Καμπανιακός           19
  4. Αναγέννηση Καρδ.  19
  5. Κοζάνη                18
  6. Αιολικός                15

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Άρη και τις ελπίδες του

efthia

Η… Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

efthia

Αποφασιστικός ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον ΠΑΣ Λαμία

efthia
Φόρτωση....