ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Στη Λεωφόρο αγωνίζεται σήμερα (17.00) ο ΠΑΣ Λαμία

Λειψή θα διεξαχθεί η 5η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής, ένεκα των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference League. Έτσι, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν την ευκαιρία να προσπεράσουν τους «ασπρόμαυρους» και να ξεφύγουν από τους «ερυθρόλευκους».

Η ΑΕΚ υποδέχεται στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Άρη που αποδεικνύεται φέτος κακός της δαίμονας. Οι Θεσσαλονικείς μετά την ήττα τους με 1-0 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, απέκλεισαν τον «Δικέφαλο» από το Κύπελλο στη διαδικασία των πέναλτι ενώ με… πέναλτι στις καθυστερήσεις τον κράτησαν στο 3-3 στο «Κλ. Βικελίδης» την 26η αγωνιστική.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε μία ακόμη, ανάλογη απώλεια βαθμών, στο 2-2 με τον ΠΑΟΚ, χάνοντας (ακόμα μία) ευκαιρία να περάσει πρώτη στην κορυφή. Ο Άρης, από την άλλη, έχοντας στο μυαλό του τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (18 Μαΐου με τον Παναθηναϊκό) έρχεται από δυο σερί ήττες από τους «αιώνιους» (3-0 στον Πειραιά από τον Ολυμπιακό και 2-0 από τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη).

Νωρίτερα από το παιχνίδι στην Αγιά Σοφιά, οι «πράσινοι» έχουν θεωρητικά πολύ πιο εύκολο έργο καθώς περιμένουν στη Λεωφόρο τη Λαμία που μέχρι στιγμής μετράει μόνο ήττες στο μίνι πρωτάθλημα.

Βέβαια, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, με δέκα παίκτες μάλιστα, είχε αποσπάσει ισοπαλία με 2-2 από το «τριφύλλι» στο «Απ. Νικολαΐδης». Έχοντας δύο σερί νίκες (2-1 επί της ΑΕΚ και 0-2 επί του Άρη), όμως, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ θέλει να τριτώσει το καλό ώστε να βρεθεί, έστω και προσωρινά, στην πρώτη θέση της κατάταξης, προσθέτοντας επιπλέον άγχος στην προσπάθεια της ΑΕΚ.

Προϊστορία

Έπειτα από επτά διαδοχικές νίκες του Παναθηναϊκού απέναντι στη Λαμία σε όλες τις διοργανώσεις, το τελευταίο τους παιχνίδι στο γήπεδο της Λεωφόρου ολοκληρώθηκε ισόπαλο 2-2 για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Λαμία σημείωσε μάλιστα δύο γκολ με τον Καρλίτος και τον Τσιλούλη, ενώ στις προηγούμενες έξι συναντήσεις τους είχε βρει μόλις μια φορά δίχτυα σε αγώνα πρωταθλήματος, την 1η Σεπτεμβρίου 2018, στην ήττα της με 3-1.

Σκόρερ τότε ήταν ο Ντανιέλ Αντέτζο, ενώ για τους Πράσινους είχαν σκοράρει οι Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης και Κουρμπέλης.

Το σερί των επτά αναμετρήσεων με διαδοχικές νίκες του Παναθηναϊκού εντός και εκτός έδρας για όλες τις διοργανώσει είχε ξεκινήσει έπειτα από την λευκή ισοπαλία των δύο ομάδων στις 30 Ιανουαρίου 2021 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Συνολικά και στις δύο έδρες για το πρωτάθλημα έχουν αναμετρηθεί 14 φορές, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί τις εννέα, τη Λαμία να έχει μια νίκη και τέσσερα από τα παιχνίδια τους να έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.

Οι δύο ισοπαλίες τους είναι με 2-2 και 0-0, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερις νίκες με 2-0 και μια με 3-1.

7  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

5  ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

2   ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

0  ΝΙΚΕΣ ΛΑΜΙΑΣ

ΓΚΟΛ: 13-3

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ:

Κυριακή 14 Απριλίου 2024
17:00 «Απ. Νικολαΐδης», Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Λαμία
20:30 Αγιά Σοφιά, ΑΕΚ – Άρης

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024
19:00 Τούμπα, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Η  6η  Αγωνιστική

Κυριακή  21  Απρίλη  2024

17:00  ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

19:30  ΑΡΗΣ – A.E.K.

20:30  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Άρη και τις ελπίδες του

efthia

Η… Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

efthia

Αποφασιστικός ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον ΠΑΣ Λαμία

efthia
Φόρτωση....