Φθιώτιδα

Από αύριο οι αιτήσεις στη Φθιώτιδα για αποζημίωση από τις φωτιές Ιούλη-Αυγούστου

 Μετά τις πυρκαγιές του Ιουλίου και Αυγούστου 2023 που έπληξε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, και συγκεκριμένα:

α) στις 26-7-2023 στην Δημοτική Κοινότητα Λαμιέων του Δήμου Λαμιέων,

β) στις 26-7-2023 στις ΤΚ Αγίας Παρασκευής και Κάτω Τιθορέας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας,

γ) στην ΤΚ Βαρδαλή του Δήμου Δομοκού,

δ) στις 26-8-2023 στην ΤΚ Κυπαρισσίου και στην θέση Γκάτζα του Δήμου Λοκρών,

ε) στις 26-7-2023 στην ΤΚ Λευκάδας και στις 22-8-2023 στην ΔΕ Μακρακώμης και στις Τοπικές Κοινότητες Βίτωλης, Παλαιοβράχας και Τσούκκας του Δήμου Μακρακώμης, και

στ) στις 8-8-2023 στην Δημοτική Ενότητα Πελασγίας του Δήμου Στυλίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Σανίδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι,  από αύριο Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων  των πληγεισών επιχειρήσεων, φυσικά και νομικά πρόσωπα, για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών από τις αρμόδιες επιτροπές της Π. Ε. Φθιώτιδας.

        Οι αιτήσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων θα κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία της Π. Ε. Φθιώτιδας,  μέχρι  και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

        Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται  καθημερινά από τις 08:00 π.μ. έως     τις 14:00, στον πρώτο όροφο του κτηρίου της Π. Ε. Φθιώτιδας (Υψηλάντη 1, Λαμία), στα Γραφεία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π. Ε. Φθιώτιδας.   Η επικοινωνία μπορεί να γίνει στα τηλέφωνα : 2231351269 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση : danap-fth@pste.gov.gr .

***   Η παραπάνω διαδικασία αφορά και σε αποζημιώσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων και κτηνοτροφικών μονάδων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, οι οποίες εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο με αυτό που αφορά τις επιχειρήσεις. Ειδικότερα, συμπεριλαμβάνει τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε μηχανολογικό εξοπλισμό όπως αντλητικά συγκροτήματα (μοτέρ, αντλίες, γεωτρήσεις κ.α), γεωργικά μηχανήματα (σκαπτικά, φρέζες, αλωνιστικές μηχανές κ.α.), σε πρώτες ύλες, σε οχήματα (τρακτέρ κ.α.) και όσες ζημιές δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ – ΚΟΕ.

***  Αιτήσεις για αποζημιώσεις αγροτών που αφορούν στην καταστροφή του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στo τοπικό κλιμάκιο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ)τηλ. 22310-67720 & mail : lamia@elga.gr.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Στα έργα του λιμανιού Στυλίδας και της Αποχέτευσης του Δήμου ο Χρήστος Σταϊκούρας

efthia

Νέο διοίκηση στο Παράρτημα Λαμίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

efthia

Συνάντηση Δημήτρη Κουτσούμπα με σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

efthia
Φόρτωση....