Κοινωνικά

Αύριο στον Καραβόμυλο η κηδεία του Χρήστου Πολύμερου

Η πολιτική κίνηση  ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποχαιρετά με οδύνη τον αγαπημένο μας σύντροφο Χρήστο Πολύμερο που έφυγε χθες από την ζωή. Ο Χρήστος Πολύμερος γεννήθηκε στο Άνυδρο Φθιώτιδας. Προερχόταν από αριστερή οικογένεια με ταλαιπωρίες αφού ο πατέρας του εξορίστηκε στην Γιάρο.
Ο ίδιος ο Χρήστος που έφυγε στην Σουηδία το 1968 πήρε μέρος ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα μέσα από τις γραμμές του Πατριωτικού Μετώπου (ΠΑΜ). Ακολούθησε όλη την διαδρομή της αντιδογματικής Αριστεράς. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, της ΕΑΡ, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, της ΔΗΜΑΡ και μέχρι χθες μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής της Ανανεωτικής Αριστεράς και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.  Σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά. Έγραψε δυο βιβλία για την Σουηδία: Για την ελληνική κοινότητα στην οποία υπήρξε Πρόεδρος και Γραμματέας,  όσο και για την αντιδικτατορική δράση της εποχής εκείνης με έδρα την Στοκχόλμη και τους Έλληνες αγωνιστές που έζησαν εκεί.
Ο Χρήστος δραστηριοποιήθηκε μαχητικά στην Φθιώτιδα και στήριξε όλες τις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας. Ήταν άνθρωπος με μεγάλες ευαισθησίες και ανοιχτό πνεύμα. Αναζητούσε πάντα το καινούργιο και το σύγχρονο. Δεν ήθελε τα «κλειστά όρια» και τα δόγματα. Είχε πάντα ενδιαφέρον για τον Πολιτισμό και την διανοητική αναζήτηση. Τον τελευταίο καιρό που εξοικειώθηκε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφιέρωσε τις περισσότερες αναρτήσεις του στην ποίηση. Ο Χρήστος έδωσε την τελευταία του μάχη με την επάρατη νόσο με αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι.
Τον αποχαιρετούμε με τεράστιο σεβασμό και συντροφική αγάπη και εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
***   Η κηδεία του  θα γίνει αύριο Τετάρτη 6/9 στον Καραβόμυλο Στυλίδας.

Σχετικές αναρτήσεις

Εθελοντική αιμοδοσία στην Αταλάντη

efthia

Ενημέρωση για τον σχολικό εκφοβισμό με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

efthia

ΤΕ Φθιώτιδας ΚΚΕ: Ένας χρόνος χωρίς τον Τάσο Χρονά

efthia
Φόρτωση....