ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Α’ ΕΘΝΙΚΗ: Οι αριθμοί της 2ης αγωνιστικής

Ο Γιάννης Μασούρας είναι ο ποδοσφαιριστής που άνοιξε τη λίστα των σκόρερ της ιστορίας της Κηφισιάς στο πρωτάθλημα. Ο Έλληνας μέσος σημείωσε το πρώτο γκολ της νεοφώτιστης ομάδας στην Α’  Εθνική και είναι το δεύτερο του στην κατηγορία, αφού είχε σκοράρει και με τα χρώματα του Πανιωνίου στις 21 Απριλίου 2019, στη νίκη της ομάδας της Νέας Σμύρνης επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1. Αυτή ήταν η 48η του συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία.

Τις 100 συμμετοχές με τον ΠΑΣ Γιάννινα συμπλήρωσε την Παρασκευή (25/6) στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό ο Άγγελος Λιάσος. Ο 23χρονος μέσος της ομάδας της Ηπείρου είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά με τα χρώματα της ομάδας για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 στην αναμέτρηση Παναχαϊκή – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1.

Οι συμμετοχές του είναι 74 στην Α’  Εθνική, 14 στη δεύτερη κατηγορία και 12 για το Κύπελλο Ελλάδος. Μετρά και τρία γκολ, τα οποία έχει σημειώσει με αντιπάλους το Βόλο, τον Άρη και τον Ολυμπιακό.

Την 100η συμμετοχή του με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Α’  Εθνικής έκανε ο Ντάμιαν Σιμάνσκι. Είχε κάνει ντεμπούτο στις 22 Ιανουαρίου 2020 στην αναμέτρηση Βόλος – ΑΕΚ 1-3. Συνολικά έχει 123 συμμετοχές με τους Κιτρινόμαυρους σε όλες τις διοργανώσεις και έχει σημειώσει 8 τέρματα, από τα οποία τα επτά είναι σε αγώνες πρωταθλήματος και ένα για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο Μαντί Καμαρά σκόραρε για 20ή φορά με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Ο μέσος των Ερυθρολεύκων έχει 186 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ομάδα του Πειραιά στις 9 Αυγούστου 2018 (Ολυμπιακός – Λουκέρνη 4-0), ενώ σημείωσε το πρώτο του γκολ στις 16 Σεπτεμβρίου 2018 (Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1). Η πιο παραγωγική του σεζόν ήταν το 2019-20, όταν σημείωσε έξι γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο Ελλάδος.

Δέκα χρόνια έκανε υπομονή ο Αντώνης Παπασάββας για την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’  Εθνικής. O Έλληνας μέσος βρισκόταν στο ρόστερ του Ολυμπιακού τη σεζόν 2013-14 και μάλιστα είχε συμμετοχή με τους Ερυθρόλευκους  στο Κύπελλο Ελλάδος (30/10/13 – Φωκικός – Ολυμπιακός 3-5), όπου είχε σκοράρει. Την Κυριακή (27/8) αγωνίστηκε με τη Κηφισιά στην Τούμπα για πρώτη φορά στην Α’  Εθνική.

Τα 20 γκολ στην Ελλάδα έφτασε ο Καρλίτος με αυτό που σημείωσε την Κυριακή στο Λαμία – Άρης 1-0. Ο Ισπανός επιθετικός είχε σημειώσει 18 γκολ στην πρώτη θητεία του στη χώρα μας με τα χρώματα του Παναθηναϊκού, με τα 16 να είναι για το πρωτάθλημα και τα 2 για το Κύπελλο Ελλάδος σε 70 συνολικά αναμετρήσεις με τους Πράσινους σε όλες τις διοργανώσεις.

Σχετικές αναρτήσεις

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού μέσα στην Κωνσταντινούπολη!

efthia

Ρόμα, Αταλάντα, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ στους «4» του Γιουρόπα Λιγκ

efthia

Η Μπριζ επιβλητική κέρδισε και μέσα στην Τούμπα, 2-0 τον ΠΑΟΚ

efthia
Φόρτωση....