ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Α’ ΕΘΝΙΚΗ: Οι αριθμοί της 20ής αγωνιστικής

Τις 100 νίκες στην Α’  Εθνική  με τον ΠΑΟΚ έφτασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος προπονητής του Δικεφάλου στους 151 αγώνες του στον πάγκο της ομάδας έχει ακόμη 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ πλέον χρειάζεται μόλις πέντε αγώνες για να βρεθεί στην κορυφή της λίστας των προπονητών του ΠΑΟΚ στην ιστορία της Α’ Εθνικής.

Εκεί βρίσκεται ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος έχει στο παλμαρέ του 154 αναμετρήσεις ως προπονητής του ΠΑΟΚ με 95 νίκες, 25 ισοπαλίες και 33 ήττες.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε ξεκινήσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ με λευκή ισοπαλία στη Λιβαδειά, ενώ η πρώτη του νίκη ήταν στις 27 Αυγούστου 2017 στο ΠΑΟΚ – Κέρκυρα 3-1.

Ο Άκης Μάντζιος με την 35η νίκη του στον πάγκο του Άρη ανέβηκε στην 3η θέση όλων των εποχών στη σχετική λίστα με τους προπονητές των Κίτρινων, αφού έφτασε τον Μπέλα Πάλφι. Μπροστά του βρίσκεται ο Αλκέτας Παναγούλιας με 48 νίκες και στην κορυφή ο Γιώργος Φοιρός που έχει 76 στα 167 παιχνίδια του στον πάγκο του Άρη.

Τις 400 εντός έδρας αναμετρήσεις στην Α’ Εθνική έφτασε ο Πανσερραϊκός στον αγώνα του Σαββάτου (27/1) με το Βόλο. Τα Λιοντάρια έχουν 171 νίκες, 131 ισοπαλίες και 98 ήττες σε αυτές τις αναμετρήσεις. Το πρώτο τους εντός έδρας παιχνίδι ήταν στις 28 Νοεμβρίου 1965, όταν επικράτησαν με 1-0 της Νίκης Βόλου.

Τα 150 παιχνίδια στην καριέρα του έφτασε ο Παναγιώτης Τσιντώτας, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επαγγελματικό αγώνα στις 8 Ιανουαρίου 2012 με τα χρώματα του Πιερικού στην εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Καλλονή.

Οι 110 από τις συμμετοχές του είναι για το πρωτάθλημα της Α’  Εθνικής, ενώ μετρά ακόμη 26 ματς στο Κύπελλο Ελλάδος, 9 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και 5 με τον Πιερικό στην δεύτερη κατηγορία.

Οι περισσότερες από τις παρουσίες του είναι με τα χρώματα της ΑΕΚ, με την οποία έχει 89 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Φρανσέσκ Ρίτζις Κρέσπι έχει σημειώσει συνολικά 17 τέρματα στις 122 συμμετοχές του στην Α’  Εθνική και τα πέντε από αυτά είναι απέναντι στον Ατρόμητο.

Η ομάδα του Περιστερίου είναι ο “αγαπημένος” του αντίπαλος και ακολουθούν πολύ μακριά, ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Λαμία απέναντι στις οποίες έχει δύο γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος.

Μάλιστα στην καριέρα του στην Ελλάδα έχει σημειώσει μόλις δύο φορές δύο γκολ στην ίδια αναμέτρηση και είναι απέναντι στον Ατρόμητο. Αρχικά στις 27 Νοεμβρίου 2021 στο Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 6-2 και στην αναμέτρηση της Κυριακής (28/1) που ολοκληρώθηκε με νίκη της ομάδας της Αρκαδίας με 3-1.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 στο 93’ πήρε μαζί του στην Α2 την Κηφισιά

efthia

Πανηγυρική νίκη παραμονής για τον Παναιτωλικό, 1-0 τον Ατρόμητο

efthia

Νίκησε 1-0 τον Πανσερραϊκό και σώθηκε ο Βόλος

efthia
Φόρτωση....