Ανακοινώσεις

Σύσκεψη-ενημέρωση του Σωματείου αύριο στη Λαμία για αυξήσεις-τριετίες

Όλο και πιο συχνά, ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοί μας έρχονται αντιμέτωποι με τα τεράστια οικονομικά αδιέξοδα στα οποία μας καταδικάζει να ζούμε η κυβέρνηση και η εργοδοσία. Αδιέξοδα που έχουν να κάνουν με το τεράστιο κύμα ακρίβειας που υπάρχει, και δεν λέει να κοπάσει, και έχει ως αποτέλεσμα να μειώνει ακόμα περισσότερο την δυνατότητα όλων μας να μπορούμε να ανταποκριθούμε ακόμα και στις βασικές μας ανάγκες. Αδιέξοδα που έχουν να κάνουν με τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ενέργειας που δεν λένε να ξεφουσκώσουν και που είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της ενέργειας και της πράσσινης μετάβασης. Αδιέξοδα που έχουν να κάνουν ακόμα και με τον ελεύθερο χρόνο, αφού μία το εορταστικό ωράριο στο εμπόριο, μία η περίοδος των προσφορών μαζί και με τις Κυριακές που είναι ανοιχτά τα καταστήματα εξαφανίζουν ακόμα και αυτό το λίγο χρόνο που έχουμε για να φέρουμε βόλτα όλες μας τις υποχρεώσεις (πχ ψώνια, δουλειές στο σπίτι, διάβασμα παιδιών κτλ).

Η εργοδοσία χειροτερεύει ακόμα περισσότερο αυτές τις άθλιες εργασιακές συνθήκες αξιοποιώντας τις αντεργατικές οδηγίες της κυβέρνησης κλέβοντας ουσιαστικά από τους συναδέλφους τα ρεπό της Κυριακής που εργάστηκαν, βλέπετε αν κάποιος συνάδελφος εργαστεί μέχρι και 5 ώρες την Κυριακή δεν δικαιούται ρεπό!!!

Κυβέρνηση και εργοδοσία μας κοροϊδεύουν ανακοινώνοντας αυξήσεις στους μισθούς, ξεπάγωμα τριετιών και άλλα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ανακοινώνουν μέτρα κατά της ακρίβειας όπως το καλάθι του νοικοκυριού, τις καμπάνιες με αυτά τα κόκκινα καρτελάκια για τις φοβερές μειώσεις του 5% στα σουπερμάρκετ.

Μέτρα που ούτε στο ελάχιστο δεν αναπληρώνουν το εισόδημα που χάσαμε και συνεχίζουμε να χάνουμε, αφού οι τιμές των προϊόντων σε αυτές τις καμπάνιες των προσφορών και τις συγκράτησης των τιμών είναι ήδη τουλάχιστον 30-40% πιο πάνω σε σχέση με πέρυσι.

Όσο για τις αυξήσεις ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι δεν αφορά περισσότερους από 100 χιλιάδες εργαζόμενους συνολικά στην χώρα. Η συντριπτική πλειοψηφία θα δει μηδενικές αυξήσεις στο τέλος του μήνα.

Οι ανακοινώσεις από κάποιους εργοδότες για νέες παροχές εκ μέρους τους στους εργαζομένους τους, όπως σε κάποια σουπερμάρκετ στο εμπόριο, αποκρύβουν την πραγματικότητα για να την φέρουν στα μέτρα τους. Γιατί πραγματικά δεν το έκαναν με ελαφρά τη καρδία, αλλά αυτές οι αυξήσεις ήταν αποτελέσμα παρεμβάσεων και αγώνατων συναδέλφων μέσα από τα σωματεία τους σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους.

Η οργή μας να γίνει πάλη για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός απέναντι σε αυτή την εγκληματική πολιτική. Αγώνας συλλογικός, ενιαίος, ανυποχώρητος, απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, σε κάθε εργοδοσία για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συλλογικών συμβάσεων ούτως ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, πραγματική αναπλήρωση του εισοδήματός μας, ενιαία για όλους, χωρίς «ναι μεν αλλά».

Ήδη και στο νομό μας μια σειρά από σωματεία (ΕΖΑ, ΙΟΛΗ, MONDELEZ) δίνουν τον αγώνα για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας.

Συσπείρωση και αγώνας στο πλευρό του σωματείου για να μην περνάει στην πράξη το ξεχείλωμα των εργασιακών σχέσεων μέσα στους χώρους εργασίας. Για να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά μας.

Προετοιμαζόμαστε για την επιτυχία της νέας απεργιακής μάχης που έχουμε μπροστά μας.

Συμφωνούμε με την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και άλλων εργατικών κέντρων  για απεργία στις 28/2.

Καλούμε τον κάθε συνάδελφο/σσα να πάρει μέρος στην σύσκεψη –ενημέρωση του σωματείου στην μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας στις 31/1 και ώρα 19:00 με θέμα τις αυξήσεις και το ξεπάγωμα των τριετιών που εξήγγειλε η κυβέρνηση αλλά και την ανάγκη σήμερα να υπάρξει κλαδική σύμβαση που να καταχυρώνει τα δικαιώματά μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ

ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Εργατική Πρωτομαγιά: Παγκόσμιο σύμβολο εργατικών λαϊκών αγώνων

efthia

Τη Μ. Τετάρτη στην πλατεία Διάκου η συγκέντρωση του ΕΚΠΕΦ για την Πρωτομαγιά

efthia

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για ανοιχτή ΛΑΡΚΟ

efthia
Φόρτωση....