Πολιτική

Γιάννης Σαρακιώτης: Σπείρατε ρατσισμό και σήμερα θερίζετε Σαμαράδες!

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», εμφανίστηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί της τροπολογίας Καιρίδη για τη νομιμοποίηση μεταναστών.

Όπως επισήμανε αρχικά ο κ. Σαρακιώτης: «Ο κ. Καιρίδης και ο κ. Γεωργιάδης ανέφεραν ότι φέρνουν την τροπολογία προκειμένου “να μην έχουμε απώλεια εισοδήματος περί του 1,5-3 δισ. ευρώ στην ελαιοπαραγωγή” και αναρωτιέμαι: Είναι τόσο άσχετοι; Δε γνωρίζουν ότι η περίοδος συγκομιδής της ελιάς έχει τελειώσει; Ένας άνθρωπος στη Ν.Δ. δεν υπάρχει να τους πει να βρουν ένα άλλο επιχείρημα;»

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στο ζήτημα της ακαρπίας της ελιάς, το οποίο απασχολεί τους ελαιοπαραγωγούς ολόκληρης της χώρας, τονίζοντας: «Η παραγωγή είναι μειωμένη κατά 80-90% και αντί να συζητούνται μέτρα στήριξης του εισοδήματος αυτών των ανθρώπων, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. τους κοροϊδεύει φέρνοντας τροπολογίες δήθεν για να έχουν εργατικά χέρια».

Παράλληλα, ερωτώμενος για τις δημοσκοπικές επιδόσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε: «Οφείλουμε να περιμένουμε. Είμαστε μόλις 6 μήνες μετά τις εκλογές και ενώ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αντιμετωπίσαμε σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα. Από το Γενάρη και μετά, αφού καθίσει η σκόνη των αποχωρήσεων και των εντάσεων, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία θα ανέβει. Οφείλουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των πολιτών, να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να καταθέτουμε λύσεις, που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, ασκώντας σκληρή αλλά δίκαιη αντιπολίτευση. Στις κάλπες των επερχόμενων Ευρωεκλογών, αλλά και των Βουλευτικών Εκλογών μετά από 3,5 χρόνια, θα κριθούμε όλοι».

Ακολούθως, με αφορμή την τρέχουσα συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2024, σημείωσε: «Προεκλογικά ακούγαμε από τη Ν.Δ. ότι “θα μειώσει φόρους”. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η αύξηση των φορολογικών εσόδων δεν οφείλεται στην ανάπτυξη, ενώ έχουμε το υψηλότερο ποσοστό φόρων επί του Α.Ε.Π. της τελευταίας 27ετίας με 29%: Ρεκόρ Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ.».

Κατά την ολοκλήρωσή της, η συζήτηση επέστρεψε στο θέμα της τροπολογίας Καιρίδη, με τον κ. Σαρακιώτη να σχολιάζει: «Απολαμβάνω τους Υπουργούς της Ν.Δ., όπως τον κ. Γεωργιάδη, να υπερασπίζονται αυτή την τροπολογία, καθώς ακόμη ηχούν στα αφτιά μου από την περίοδο 2015-2019 οι κατηγορίες των στελεχών της Ν.Δ. προς την τότε Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: “Να τους πάρετε σπίτι σας τους μετανάστες”! Σπείρατε ρατσισμό και σήμερα θερίζετε Σαμαράδες!»

Σχετικές αναρτήσεις

Σαρακιώτης: Η Ν.Δ. δίνει τη χαριστική βολή στη Θεσσαλία

efthia

Δυσλειτουργία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου

efthia

Εισήγηση Γ. Κοτρωνιά στη Βουλή για το Σ/Ν του υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας

efthia
Φόρτωση....