Πολιτική

Γιάν. Σαρακιώτης: Η Κυβέρνηση κλείνει το μάτι στην αισχροκέρδεια αντί να την καταπολεμά

Στην τηλεοπτική εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” εμφανίστηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του θέματος της ακρίβειας, αλλά και του νέου φορολογικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.

Όπως αρχικά επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης, σχετικά με την άδικη φορολογική επιβάρυνση στους ελεύθερους επαγγελματίες: «Μπορεί κάποιο στέλεχος της Ν.Δ. να μας υποδείξει το σημείο του προεκλογικού προγράμματος του κόμματός του, όπου περιλαμβανόταν η επιπρόσθετη φορολογία σε 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες; Αυτά τα +1.500 ευρώ το χρόνο σε μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας σε ποιο σημείο του προγράμματος της Ν.Δ. αναφέρονταν; Το νομοσχέδιο είναι απολύτως άδικο και ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται απέναντι. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να συναινέσει με αυτές τις προτάσεις της Κυβέρνησης και έχει παρουσιάσει κοστολογημένη πρόταση για αφορολόγητο έως τις 10.000 ευρώ».

Στο ερώτημα αναφορικά με το «που θα βρεθούν τα χρήματα», ο βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε: «Σύμφωνα με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού, έχουν εισπραχθεί από την Κυβέρνηση και έχουν εισρεύσει στα δημόσια ταμεία +3 δισ. ευρώ από φόρους. Δεν προέρχονται από την “ανάπτυξη”, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σκρέκας, αλλά είναι από την αισχροκέρδεια, τον πληθωρισμό, τον υψηλό ΦΠΑ. Όταν υπάρχουν +3 δισ. ευρώ πέραν των προβλέψεων του προϋπολογισμού από τους φόρους, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό! Βέβαια, η Κυβέρνηση έχει τελείως διαφορετικές προτεραιότητες, καθώς μιλούσε διαρκώς για τη μεσαία τάξη, αλλά εν τέλει αυτή πλήττεται περισσότερο».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης επεκτάθηκε και στο ζήτημα της ακρίβειας τονίζοντας: «Διαβάζουμε πάλι στο προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ. ότι “θα επιτευχθεί πληθωρισμός ύψους 2%”. Επί 2 χρόνια ακούγαμε ότι “ο πληθωρισμός ήταν εισαγόμενος και η Κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γιατί ευθύνονταν η Ουκρανία, η Ρωσία και ο Πούτιν”! Παρ’ όλα αυτά υποσχέθηκαν πληθωρισμό 2% και σήμερα, τα στελέχη της Ν.Δ. πανηγυρίζουν για πληθωρισμό 9,8% στα τρόφιμα! Οι υποσχέσεις της Ν.Δ. αποδεικνύονται κενές περιεχομένου και όσον αφορά τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς μπήκε ο Νοέμβριος και ανακοινώθηκαν αυξήσεις 5-50%».

Επιπροσθέτως, ο βουλευτής Φθιώτιδας απάντησε στις κατηγορίες ότι «δεν μπορεί να μιλάει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.» αναφέροντας: «Σε αυτή την περίπτωση, στη Ν.Δ. και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν θα έπρεπε να δίνεται καν ο λόγος! Μέχρι το 2015, δεν ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Κυβέρνηση όταν η χώρα μας έχασε 25% του Α.Ε.Π., πρωτοφανές ποσοστό ύφεσης εν καιρώ ειρήνης. Η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θεσμοθέτησαν τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και κατήργησαν τη 13η και τη 14η σύνταξη».

Επιστρέφοντας στο θέμα της ακρίβειας, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Ο Επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Λιανός “άδειασε” τον κ. Σκρέκα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Υπουργός δεν γνωρίζει ούτε ποιοι διενεργούν τους ελέγχους στην αγορά. Παράλληλα, ο κ. Λιανός πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι υποστελεχωμένη και εκκρεμούν προσλήψεις εδώ και δύο χρόνια! Μήπως τελικά η Κυβέρνηση κλείνει το μάτι στην αισχροκέρδεια αντί να την καταπολεμά;»

Σχετικές αναρτήσεις

Σαρακιώτης: Η Ν.Δ. δίνει τη χαριστική βολή στη Θεσσαλία

efthia

Δυσλειτουργία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου

efthia

Εισήγηση Γ. Κοτρωνιά στη Βουλή για το Σ/Ν του υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας

efthia
Φόρτωση....