Πολιτική

Γ. Σαρακιώτης: «Από νωρίς ξεκίνησε τα πρωταπριλιάτικα ψέματα ο κ. Μητσοτάκης»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1, εμφανίστηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης, με το έγκλημα των Τεμπών και τον υποτιθέμενο «πόλεμο συμφερόντων εναντίον της Κυβέρνησης» να αποτελούν τα βασικά θέματα συζήτησης.

Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Θα αντιλαμβανόμουν πλήρως τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη περί “πολέμου συμφερόντων εναντίον της Κυβέρνησης”, αν τις πραγματοποιούσε την Πρωταπριλιά. Μόνο το γέλιο μπορούν να προκαλέσουν στον οποιοδήποτε πολίτη δηλώσεις περί “οικονομικών συμφερόντων”, τα οποία φοβάται ακόμη και να κατονομάσει όπως και όλοι οι Βουλευτές της Ν.Δ.. Φοβούνται να ψελλίσουν ακόμη και το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρωταπριλιάτικο ανέκδοτο θυμίζουν οι αναφορές Υπουργών, όπως ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Βορίδης και ο κ. Φλωρίδης, ότι “μεγαλοεπιχειρηματίες πολεμούν την Κυβέρνηση”».

Στη συνέχεια σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών, υπογράμμισε: «Τον Ιούλιο του 2019 κάηκε το Κέντρο Τηλεδιοίκησης στη Λάρισα. Σύμφωνα με όσα διημείφθησαν στην Εξεταστική Επιτροπή και τις απαντήσεις στελεχών του Ο.Σ.Ε., η αποκατάσταση της ζημιάς μπορούσε να πραγματοποιηθεί εντός 2, 3 ή 4 μηνών. Πέρασαν 4 χρόνια, η ζημιά δεν αποκαταστάθηκε και σύμφωνα με τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη αμέσως μετά το έγκλημα των Τεμπών, “αν είχε επισκευαστεί η τηλεδιοίκηση, δε θα φθάναμε στη σύγκρουση των τρένων”».

Ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Όταν ήρθε στη Βουλή η δικογραφία της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, η οποία αναφερόταν σε “ενδεχόμενη κακουργηματική απιστία” από την πλευρά του κ. Καραμανλή, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής, την οποία απέρριψαν οι Βουλευτές της Ν.Δ.. Ο κ. Καραμανλής, κατά την Ευρωπαία Εισαγγελέα, ευθύνεται γιατί ήταν ο μόνος Υπουργός, ο οποίος υπέγραψε να δοθούν απαιτήσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ στην ανάδοχο εταιρεία. Γιατί συγκαλύπτετε τις ευθύνες του κ. Καραμανλή; Θεωρείτε ότι “δεν έγινε και τίποτα” που δόθηκαν παράνομα 3 εκατ. ευρώ

Μάλιστα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας πρόσθεσε: «Η σύμβαση 717 έπρεπε να ολοκληρωθεί. Γράψατε Πόρισμα 700 σελίδων για να πείτε στο τέλος ότι “για όλα φταίει ο Σταθμάρχης”, αλλά δεν είπατε ποιος τον τοποθέτησε. Τον τοποθέτησε ο κ. Καραμανλής παραβιάζοντας το όριο ηλικίας της προκήρυξης των 48 ετών, τη στιγμή που ο συγκεκριμένος ήταν 58 ετών; Δεν υφίσταται λοιπόν αιτιώδης συνάφεια με το έγκλημα;»

Στο σχόλιο του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μηταράκη ότι «σύντομα ξεκινά η δίκη», ο κ. Σαρακιώτης αντέτεινε: «Ξεκινά η δίκη αλλά όχι για πολιτικά πρόσωπα, καθώς αυτά φροντίζετε να τα καλύπτετε. Θέλετε να βγάλετε “λάδι” τον κ. Καραμανλή, τον κ. Καραγιάννη, τον κ. Τριαντόπουλο…»

Κατά το κλείσιμο της συνέντευξης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας απηύθυνε συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον κ. Μηταράκη: «Έχετε το σθένος να κατονομάσετε τα οικονομικά συμφέροντα που σας “πολεμούν”; Μπορείτε αυτή τη στιγμή να μας πείτε ποιοι σας “πολεμούν”, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης; Ένα όνομα. Έχετε να σχολιάσετε κάτι για τα sms της συζύγου του Πρωθυπουργού προς τον κ. Μαρινάκη, όπως αναφέρουν τα πρωτοσέλιδα 2 εφημερίδων σήμερα; Αν δεν έχετε να πείτε τίποτα, μιλήστε για τον καιρό κύριε Μηταράκη..!» Ωστόσο, ο κ. Μηταράκης παρέμεινε σιωπηλός λέγοντας ότι… δε γνωρίζει τίποτα!

Σχετικές αναρτήσεις

Τροπολογία Σαρακιώτη για την επαναφορά του επιδόματος ειδικών συνθηκών των δικαστικών υπαλλήλων

efthia

Σαρακιώτης: Η Ν.Δ. δίνει τη χαριστική βολή στη Θεσσαλία

efthia

Δυσλειτουργία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου

efthia
Φόρτωση....