Πολιτική

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Η κλεψύδρα της κυνικής Κυβέρνησης Μητσοτάκη αδειάζει…»

Επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή.

Όπως αρχικά επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Απεδείχθη και από τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι από την πρώτη κιόλας ώρα της εθνικής τραγωδίας, όταν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και γονείς αναζητούσαν ένα σημείο ζωής των παιδιών τους, εσείς μοντάρατε συνομιλίες για να ετοιμάσετε το κυβερνητικό αφήγημα της ατομικής ευθύνης. Κυρίες και κύριοι της Ν.Δ., την προσπάθεια αυτών των κυβερνητικών στελεχών σας καλούμε να αποδοκιμάσετε. Των στελεχών που, την ώρα του θρήνου, σκέφτονταν την καρέκλα τους. Και να είστε βέβαιοι ότι πλέον δε θα υπάρχουν δικαιολογίες, όπως αυτές που ακούμε από σειρά Βουλευτών της Ν.Δ., που ένας-ένας έρχονται και αδειάζουν τον κ. Καραμανλή.».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ευθύνες του κ. Καραμανλή τονίζοντας: «Ποιος ήταν ο Υπουργός ο οποίος, με παράνομη μετάταξη, τοποθέτησε σε αυτή τη θέση το 58χρονο Σταθμάρχη, ενώ η προκήρυξη έθετε όριο τα 48 έτη; Μήπως συνιστά “χρόνια παθογένεια” ο ρουσφετολογικός διορισμός του συγκεκριμένου Σταθμάρχη; Ποιος Υπουργός όφειλε να έχει θεσπίσει Εθνικούς Κανόνες Ασφαλείας κατ’ εφαρμογή των ευρωπαϊκών οδηγιών, οι οποίες ενσωματώθηκαν στην ελληνική έννομη τάξη τον Οκτώβριο του 2019; Ποιος Υπουργός είχε την ευθύνη αποκατάστασης του Κέντρου Τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, το οποίο είχε καταστραφεί μετά την πυρκαγιά του Ιουλίου 2019, αλλά δεν έπραξε απολύτως τίποτα; Φυσικά ο κρυπτόμενος κ. Καραμανλής, του οποίου τις ευθύνες συγκαλύπτετε».

Εν συνεχεία, έκανε μνεία στο σκάνδαλο των υποκλοπών υπογραμμίζοντας: «Δεν έχει λησμονηθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών, για το οποίο ο Πρόεδρος της Α.Δ.Α.Ε. κ. Ράμμος τόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι: “Η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει διώξει κανέναν για τις υποκλοπές [και αντιθέτως] σπεύδει να διώξει μέλη του εποπτικού οργάνου, που απλώς έκαναν το καθήκον τους”. Και αναρωτιέται κανείς: Τίθεται ένα μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας με παρακολουθήσεις Αρχηγών Επιτελείων, Πολιτικών Αρχηγών, Υπουργών, Επιχειρηματιών και Δημοσιογράφων… Έστω και αν δεχθούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης, παρότι πολιτικός προϊστάμενος της Ε.Υ.Π., δε γνώριζε τίποτα και η Κυβέρνηση ήταν απλά ανίκανη!… Πόσα χρόνια θα περάσουν για να μάθουμε ποτέ και ποιος παρακολουθούσε ανώτατους αξιωματούχους της χώρας μας εν μέσω σφοδρών γεωπολιτικών αναταράξεων στην ευρύτερη περιοχή; Πόσα χρόνια θα πρέπει να περάσουν για να ενημερωθεί για τους ενόχους ο ελληνικός λαός; Σχετικά με το σκάνδαλο του Predator, στις Η.Π.Α. έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις προς την εταιρεία, η οποία εξήγαγε το εν λόγω λογισμικό. Εδώ, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών τον κ. Σμυρλή, τον έχετε αναβαθμίσει. Που βρίσκεται η έρευνα ουδείς γνωρίζειΑγνοείται όπως και η αλήθεια για τα Τέμπη».

Ο κ. Σαρακιώτης έφερε για ακόμη μια φορά το θέμα της ΛΑΡΚΟ και των απολυμένων εργαζομένων στη Βουλή σημειώνοντας: «Και Κυρίες και Κύριοι της Ν.Δ., μην μπείτε στον πειρασμό, προκειμένου να αποφύγετε να δώσετε απαντήσεις για τις ευθύνες των Υπουργών σας για το έγκλημα των Τεμπών ή για το σκάνδαλο της μετατροπής του Υπουργείου Εσωτερικών σε εκλογικό κέντρο της Ν.Δ., να μιλήσετε για οικονομικά, γιατί η διάλυση του Κράτους Δικαίου όπως και η βίαιη αναδιανομή του πλούτου έχουν πάντοτε το ίδιο θύμα: τα μικρομεσαία στρώματα και την κοινωνική συνοχή.

Μην μπείτε στον πειρασμό να μιλήσετε για “εργασία” γιατί στις 27 και 28 Μαρτίου θα συγκεντρωθούν στο Υπουργείο Οικονομικών οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, καθώς δεν ανανεώνετε τις συμβάσεις 700 εργαζομένων. Θα έρθουν, όχι για να σας χειροκροτήσουν για τα “επιτεύγματα”, αλλά για να διαμαρτυρηθούν για τις πράξεις σας. Δεν μπορείτε να τους αντικρίσετε στα μάτια, καθώς τους είχατε φλομώσει στο ψέμα όλα αυτά τα χρόνια με τη “συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας”, με τους επενδυτές “που έρχονταν” και ποτέ δεν ήρθαν… Όπως δεν μπορούσατε να αντικρίσετε στα μάτια και την κα Καρυστιανού κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, όπου το κόμμα της Ν.Δ. ήταν το μόνο, του οποίου Βουλευτής δεν της απηύθυνε ούτε μία ερώτηση».

Κλείνοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ δε θα επιτρέψει η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας να αποτελέσει αφορμή μικροκομματικών διαγκωνισμών. Η πρόταση δυσπιστίας μπορεί και πρέπει να καταστεί ευκαιρία για τους πολίτες και τη χώρα να απαλλαγούν από μία Κυβέρνηση, η οποία προσβάλλει την ιστορία, τους θεσμούς και την αξιοπρέπειά τους».

Σχετικές αναρτήσεις

Σαρακιώτης: Η Ν.Δ. δίνει τη χαριστική βολή στη Θεσσαλία

efthia

Δυσλειτουργία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου

efthia

Εισήγηση Γ. Κοτρωνιά στη Βουλή για το Σ/Ν του υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας

efthia
Φόρτωση....