Τύπος

Δεν θα περάσει η κατάργηση της πενθήμερης εργασίας

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και των Ενώσεων Συντακτών της χώρας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ και ΕΣΠΗΤ) πληροφορήθηκαν με αγανάκτηση ότι η διοίκηση της ΕΡΤ σπεύδει να αξιοποιήσει τις προβλέψεις του πρόσφατου αντεργατικού νόμου 5053/2023 και να καταργήσει, εν τοις πράγμασι, την πενθήμερη εργασία παραβιάζοντας μάλιστα την συλλογική σύμβαση εργασίας για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα δημόσια Μ.Μ.Ε. και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η διοίκηση της ΕΡΤ κάνει χρήση ενός νόμου που σύμφωνα με τις δηλώσεις του τότε Υπουργού Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και πληθώρας κυβερνητικών στελεχών είχε σκοπό να πατάξει την μαύρη και αδήλωτη εργασία και για τις ολέθριες επιπτώσεις του οποίου είχαμε εγκαίρως διαμαρτυρηθεί.

Η Ομοσπονδία και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας συντονίζονται με τα συνδικάτα της ΕΡΤ προκειμένου να καθορίσουν την αντίδρασή τους, η οποία θα είναι ανάλογη της ριζικής ανατροπής θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με πενιχρό αντάλλαγμα.

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια

της Ομοσπονδίας

και των Ενώσεων Συντακτών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΥ – ΝΗΣΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικές αναρτήσεις

Η απεργία των δημοσιογράφων και οι γνωστές «παραφωνίες»

efthia

Απεργούν αύριο Τρίτη 16 Απρίλη οι δημοσιογράφοι Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας

efthia

Συγκροτήθηκαν τα Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

efthia
Φόρτωση....