Φθιώτιδα

Δημιουργούνται 30 νέες ενεργές πεζοδιαβάσεις στη Λαμία

 Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ξεκινούν σε λίγες μέρες οι εργασίες δημιουργίας 30 νέων ενεργών πεζοδιαβάσεων με έξυπνο φωτισμό συμπεριλαμβανομένου της αναβάθμισης του οδοστρώματος με μικρές τοπικές παρεμβάσεις και επαναδιαγραμμίσεις των διαβάσεων με νέα υλικά υψηλής αντοχής και ανακλαστικότητας, προκειμένου να αυξηθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δρόμων και τα πρότυπα της οδικής ασφάλειας για πεζούς και οδηγούς.

Η κατασκευή κάθε ενεργής πεζοδιάβασης περιλαμβάνει εργασίες όπως η αποκατάσταση τοπικών φθορών επί του οδοστρώματος, η εφαρμογή αντιολισθητικού λεπτού τάπητα, η εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων εξοπλισμένα με ειδικούς ανιχνευτές κίνησης, μονάδα παραγωγής ηχητικών μηνυμάτων και προειδοποιητικούς κίτρινους αναλάμποντες φανούς, η εγκατάσταση ενεργών χωνευτών μεταλλικών φωτοδίοδων τύπου led, η εγκατάσταση έξυπνων φωτιστικών τύπου led πάνω από την διάβαση πεζών, η εγκατάσταση ηλεκτρονικής πινακίδας σήμανσης ορίου ταχύτητας, κα.

Η προμήθεια και εγκατάσταση προβλέπεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους 12 μήνες. Με την ολοκλήρωση των κατασκευών, αναμένεται η αισθητή βελτίωση της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς των οδηγών καθώς θα προσφέρουν την μέγιστη ορατότητα, μειώνοντας δραστικά την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους, ενώ παράλληλα η περιοχή πριν από την πεζοδιάβαση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας θα προσφέρει την μέγιστη δυνατή αντιολισθηρότητα για βέλτιστη πέδηση κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες όταν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«…Πιστοί στις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, με εξασφαλισμένη πίστωση 2.800.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινάμε την κατασκευή ενός ακόμη έργου με στόχο τη δημιουργία ακόμη πιο ασφαλών συνθηκών διαβίωσης σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Συνεχίζουμε μεθοδικά και εντατικά να εργαζόμαστε με βασικό μέλημα τις λειτουργικές διαδρομές μετακίνησης, εντός και εκτός του αστικού ιστού, για πεζούς και οχήματα, με ωφελούμενους κατοίκους, επισκέπτες και διερχόμενους από την πόλη…».

Σχετικές αναρτήσεις

Συνελήφθη από την Ασφάλεια Λαμίας, για κατοχή κοκαϊνης

efthia

Επίσκεψη Πανουργιά Παπαϊωάννου στα έργα αποχέτευσης Μεξιατών και Βαρδατών

efthia

Εκδήλωση σήμερα στη Λαμία για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ

efthia
Φόρτωση....