Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ιδρύθηκαν 44 νέα Τμήματα Ένταξης στη Φθιώτιδα, καλύπτοντας ανάγκες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης:
* 21 σε Νηπιαγωγεία
* 10 σε Δημοτικά
* 7 σε Γυμνάσια
* 4 σε ΓΕΛ
* 2 σε ΕΠΑΛ
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης ενίσχυσης της Ειδικής Αγωγής στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, με το Υπουργείο να ιδρύει συνολικά 3448 νέα Τμήματα Ένταξης σε όλη την Ελλάδα για το 2025.
Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του +72% σε σύγκριση με τα προηγούμενα διαθέσιμα δεδομένα.
Σχετικά η Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «Το 2025 γίνεται χρονιά-ορόσημο για την Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα. Με την ίδρυση 3.448 νέων Τμημάτων Ένταξης, ενισχύουμε έμπρακτα τη συμπερίληψη και τη στήριξη κάθε παιδιού. Η επέκταση σε όλες τις βαθμίδες αποτελεί σαφές δείγμα της δέσμευσής μας να μη μείνει κανείς πίσω. Συνεχίζουμε με σχέδιο, ταχύτητα και απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες κάθε μαθητή».

