Φθιώτιδα

Επίσκεψη Ζαχαράκη στον ΟΠΕΚΑ και στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού

Στη Λαμία βρέθηκε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και  Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Αρχικά συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανό, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τους συμπολίτες μας  με αναπηρία αλλά και  για την πορεία του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, μέσα από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, υπολογίζεται σε επίπεδο προϋπολογισμού να φτάσει τα 23.248.966,87€, ενισχύοντας σημαντικά τους 17.609 ωφελούμενους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η  ακόμα πιο στενή συνεργασία Υπουργείου και Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της δημογραφικής απειλής, μέσα από δράσεις που στοχεύουν στο brain gain, την ενίσχυση της περιφερειακής διάστασης του δημογραφικού και της τόνωσης του εργατικού δυναμικού, καθώς και η συνδιοργάνωση κοινών εκδηλώσεων σχετικά με ζητήματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Η υπουργός είχε εξάλλου σύντομη συνάντηση και με τον Δήμαρχο Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου με το οποίο συζήτησαν για θέματα κοινωνικών υπηρεσιών.

Στη συνέχεια, η κα Ζαχαράκη επισκέφτηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΠΕΚΑ Στερεάς Ελλάδας μαζί με τον Διοικητή του ΟΠΕΚΑ Κωνσταντίνο Γλούμη – Ατσαλάκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αναδείχτηκε η συμβολή του παραρτήματος στην κοινωνική φροντίδα και την ουσιαστική αλληλεγγύη, ιδιαίτερα προς τους ευάλωτους πολίτες του νομού, για τους οποίους ο ΟΠΕΚΑ διέθεσε το 2023 το συνολικό ποσό των 137.371.693€.

Η Υπουργός βρέθηκε και στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού, όπου συνομίλησε και ευχαρίστησε το προσωπικό για τη φροντίδα και την πολύπλευρη στήριξη στα παιδιά και εφήβους που φιλοξενούνται εκεί. Γευμάτισε δε μαζί με τα παιδιά, τους εργαζόμενους και τα μέλη του ΔΣ του ΚΚΠ.

Η κα Ζαχαράκη δήλωσε: «Είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφτώ όλες τις δομές μας στη Λαμία. Είμαστε στην ίδια γραμμή μαζί με την Περιφέρεια και τους Δήμους ώστε να δράσουμε σε πολλά πεδία. Αφενός μεν, να βάλουμε ένα ανάχωμα στη δημογραφική πτώση του Νομού και παράλληλα να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το κοινωνικό πρόσημο της περιοχής προς όφελος των ευάλωτων συμπολιτών μας».

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη Πανουργιά Παπαϊωάννου στα έργα αποχέτευσης Μεξιατών και Βαρδατών

efthia

Εκδήλωση σήμερα στη Λαμία για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ

efthia

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η ανθοκομική έκθεση Σπερχειάδας

efthia
Φόρτωση....