Φθιώτιδα

Επιθεώρηση των έργων στις πληγείσες περιοχές του Δομοκού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Κ. Σανίδα και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Κων/νου Αποστολόπουλου, Αντιδημάρχων του Δήμου Δομοκού, Νίκου Καλημέρη και Χρήστου Πετρόπουλου και του Προϊστάμενου Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κων/νου Κακκάβα, παρακολούθηση και έλεγχος των χωματουργικών έργων και παρεμβάσεων που γίνονται στα ρέματα της περιοχής του Δήμου Δομοκού που επλήγη από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και Elias. Ταυτόχρονα σημαντικά οδικά έργα αρκετών χιλιομέτρων διαστρώθηκαν προκειμένου οι αγρότες να έχουν πρόσβαση στα καλλιεργήσιμα χωράφια τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Σανίδας, δήλωσε: «Οι κακοκαιρίες Daniel και Elias άφησαν στο πέρασμα τους μεγάλες πληγές – καταστροφές στη Φθιώτιδα και ιδιαίτερα στα χωριά του πρώην Δήμου Θεσσαλιώτιδας. Από την πρώτη μέρα της καταστροφής ήμασταν εδώ, προσπαθώντας να προστατέψουμε πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές. Όμως, οι ζημιές ήταν πολύ μεγάλες, τόσο στις υποδομές όσο και στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Με όλες μας τις δυνάμεις και με τις χρηματοδοτήσεις όπως εγκρίνονται, προχωράμε σε χωματουργικές αποκαταστάσεις και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις των ρεμάτων και των δρόμων όπου γίνονται τα έργα αγροτικής οδοποιίας, προσπαθώντας  να αποκαταστήσουμε και να φέρουμε την περιοχή στην πρότερη της κατάσταση ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των αγροτών στα χωράφια τους.

Τέλος σχεδιάζουμε έργα που επιπρόσθετα θα δίνουν λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής, εξασφαλίζοντας την αντιπλημμυρική προστασία τους.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τους κατοίκους της περιοχής για την μέχρι τώρα υπομονή τους και τους δηλώνω ότι όλοι μας παραμένουμε κοντά τους σε ότι χρειαστούν».

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη Πανουργιά Παπαϊωάννου στα έργα αποχέτευσης Μεξιατών και Βαρδατών

efthia

Εκδήλωση σήμερα στη Λαμία για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ

efthia

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η ανθοκομική έκθεση Σπερχειάδας

efthia
Φόρτωση....