Φθιώτιδα

Ημερίδα: “URBACT IV:CITIES@HEART Baseline Study visit” στη Λαμία

Πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.», η ημερίδα με τίτλο “URBACT IV: CITIES@HEART Baseline Study visit”, με αφορμή την πρώτη δια ζώσης επίσκεψη του επικεφαλής εταίρου “Greater Paris Metropolis” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Urbact IV, στο οποίο συμμετέχει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός.

Η επικεφαλής εμπειρογνώμονας Mar Santamaria Varas, ταξίδεψε με την ευρύτερη ομάδα της μητρόπολης του Παρισιού για να επισκεφθεί τους δέκα εταίρους του έργου που βρίσκονται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα σε αυτούς είναι και η πόλη της Λαμίας καθώς ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.» είναι εταίρος του δικτύου πόλεων Cities@Heart. Το δίκτυο Cities@Heart είναι αφιερωμένο στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και καινοτομιών για τη βελτίωση της διαχείρισης του κέντρου της πόλης. Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Αναπτυξιακός Οργανισμός “ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.” συμμετέχει στο εγκεκριμένο δίκτυο πόλεων Cities@Heart με επικεφαλής εταίρο το “The Greater Paris Metropolis” και εταίρους από την Πολωνία, την Ισπανία, την Κροατία, την Πορτογαλία, την Σλοβενία, το Βέλγιο, την Ιρλανδία και την Ιταλία.

Μετά την ολοκλήρωση της βασικής επίσκεψης με τους εταίρους του έργου, τα ευρήματα θα επιτρέψουν στο δίκτυο να περάσει από τη γνώση στη δράση, καθορίζοντας τον οδικό χάρτη για τα επόμενα δύο χρόνια

Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα ήταν οι εξής, και αποτελούν ένα μέρος της ομάδας έργου και της ομάδας τοπικής δράσης για την διεκπεραίωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT IV Cities@Heart:

  1. Léonie Yang – Επικεφαλής συντονιστής έργου: Greater Paris Metropolis
  2. Mar Santamaría Varas – Επικεφαλής εμπειρογνώμονας: Greater Paris Metropolis
  3. Αθανασία Κούτση – Συντονίστρια Έργου (ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.)
  4. Πέρη Αδάμ – Επικοινωνία (ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.)
  5. Κουτσοκέρα Ιωάννα – Επικοινωνία (ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.)
  6. Ακρίβου Ελένη – Μέλος (ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.)
  7. Αφροδίτη Πολιτοπούλου – Εκπρόσωπος Δήμου Λαμιέων (Oμάδα Τοπικής Δράσης ULG)
  8. Αθανάσιος Κυρίτσης – Πρόεδρος και εκπρόσωπος Εμπορικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας (Oμάδα Τοπικής Δράσης ULG)
  9. Χριστόφορος Παπαβασιλείου – Εμπορικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας
  10. Αθανάσιος Λυκόπουλος – Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Τμήμα Ανατολικής Ηπείρου (Oμάδα Τοπικής Δράσης ULG)
  11. Ρούλα Κεχρή – Εκπρόσωπος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδα (Oμάδα Τοπικής Δράσης ULG)
  12. Βασίλειος Πλαγιανάκος – Εκπρόσωπος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Oμάδα Τοπικής Δράσης ULG)

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης της Λαμίας. Κατά την επίσκεψή στο κέντρο, εντοπίστηκαν τα σημεία παρέμβασης και συζητήθηκαν τρόποι που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Επιπλέον αναλύθηκε η εμπορική κίνηση στα μαγαζιά καθώς και το κυκλοφοριακό πρόβλημα τις ώρες αιχμής. Η βασική επίσκεψη έκλεισε με την οριστικοποίηση του πλάνου και ορισμένων κατευθυντήριων γραμμών από τον Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα για το πρόγραμμα URBACT.

Η Λαμία, μέσα από το έργο του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.» θα έχει μία εξαιρετική ευκαιρία να δικτυωθεί, να συνεργαστεί με άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις και να παράγει έργο που θα ενισχύσει τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου και την ευημερία των κατοίκων της.

Με πολλές και διάφορες δραστηριότητες σε εξέλιξη, το Cities@Heart έχει ξεκινήσει με ενθουσιασμό. Ελέγχετε τακτικά τη σελίδα LinkedIn (LinkedInPage) και την ιστοσελίδα του δικτύου URBACT (networkwebpage), καθώς και την σελίδα LinkedIn (LinkedlnPage) του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.» για να ενημερώνεστε για τις κινήσεις και τα ευρήματα του έργου!

Σχετικές αναρτήσεις

Συνελήφθη από την Ασφάλεια Λαμίας, για κατοχή κοκαϊνης

efthia

Επίσκεψη Πανουργιά Παπαϊωάννου στα έργα αποχέτευσης Μεξιατών και Βαρδατών

efthia

Εκδήλωση σήμερα στη Λαμία για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ

efthia
Φόρτωση....