Αυτοδιοικητικές εκλογες 2023

«Η διαχείριση των απορριμμάτων αφορά τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των δημοτών και η αδράνεια της νυν δημοτικής αρχής κοστίζει»

Αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για τη ΛΑΜΙΑ», με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Λαμιέων, Πανουργιά Παπαϊωάννου, επισκέφθηκε χθες τα γραφεία του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. στη Λαμία, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή και υπηρεσιακά στελέχη του Φορέα.

Κατά τη συζήτηση αναπτύχθηκε πλήρως τόσο η σημερινή κατάσταση, όσο και ο σχεδιασμός του Φο.Δ.Σ.Α. για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στον Δήμο Λαμιέων.

Από τη συζήτηση και τα στοιχεία που δόθηκαν αποδείχθηκε η πληρότητα και αρτιότητα του σχεδιασμού που έχει εκπονήσει ο Φορέας.

Δυστυχώς, ο σχεδιασμός αυτός δεν υποστηρίχθηκε, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος απώλειας δημόσιας χρηματοδότησης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, με αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου του Δ.Σ. του Φο.Δ.Σ.Α. και νυν Δημάρχου Λαμιέων.

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, τόνισε σχετικά: “Η αδράνεια που επέδειξε η νυν δημοτική αρχή θα μετακυλήσει το οικονομικό βάρος της υλοποίησης των έργων, στον Δήμο Λαμιέων κι επομένως στους ίδιους τους δημότες. Για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, όπως είναι η διαχείριση απορριμμάτων, που αφορά τη δημόσια υγεία και την ποιότητα της ζωής όλων των κατοίκων, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Ως δημοτική αρχή θα μπούμε μπροστά και θα διεκδικήσουμε την αναγκαία δημόσια χρηματοδότηση για όλα τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στον δήμο μας.”

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκύκλιος για την ορκωμοσία των νέων Δημοτικών αρχών

efthia

Ζεκεντές ή Λιόλιος – Συκιώτης ή Κυρμανίδης

efthia

Στις κάλπες σήμερα 84 δήμοι και 6 περιφέρειες

efthia
Φόρτωση....