Πολιτική

Θα αναγνωριστούν οι ζημιές των σιτοπαραγωγών της Φθιώτιδας

Ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος  Κοτρωνιάς,  μετά από επιστολή που είχε στείλει στον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφορικά με τις  χαμηλές παραγωγές των σιταροπαραγωγών στο Νομό Φθιώτιδας και πως μπορεί το Υπουργείο να τους στηρίξει, συναντήθηκε στις 7/8/2023 με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δ. Σταμενίτη ώστε να συζητήσουν τα αγροτικά προβλήματα του Νομού.

    Ο κ. Σταμενίτης τον διαβεβαίωσε ότι είναι ενήμερος για τα προβλήματα στις καλλιέργειες λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών όλους αυτούς τους μήνες, όχι μόνο στο σιτάρι αλλά και σε άλλες καλλιέργειες όπως τα αμπέλια και οι ελιές,  και καθώς το πρόβλημα είναι πανελλαδικό, όλες οι τοπικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ είναι σε διαδικασία καταγραφής  των ζημιών και των χαμηλών παραγωγών ώστε έως τα τέλη Οκτώβρη να έχουν ολοκληρωμένη πανελλαδική εικόνα της κατάστασης.

     Το Υπουργείο είναι διατεθειμένο να κάνει ότι μπορεί ώστε να αναγνωριστούν οι ζημιές αυτές και μέσω προσπαθειών που θα γίνουν, να βρεθούν τα κονδύλια ώστε να στηριχθούν οικονομικά.

       Ο κ. Κοτρωνιάς ενημέρωσε επίσης τον Υφυπουργό για τα προβλήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με μη πληρωμές βιοκαλλιεργητών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στο Δήμο Λοκρών που προέκυψαν κατά τη 1η εκκαθάριση, και δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει ο ίδιος το θέμα αναφορικά με το ζήτημα ώστε να μην ληφθεί υπόψη ο κωδικός λάθους 54350 που αφορά αγροτεμάχια που βρίσκονται σε περιοχή όπου υπάρχει ενεργό λειτουργούν κτηματολόγιο και ως κύριος φορέας εμφανίζεται το Ελληνικό Δημόσιο και να επανεξεταστούν όλες οι περιπτώσεις δικαιούχων παραγωγών που θίχτηκαν από την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου κωδικού λάθους.

       Ύστερα από ενημέρωση του Υπουργείου και από τον Γεωπονικό Σύλλογο Φθιώτιδος–Ευρυτανίας, τονίστηκε ότι θα πρέπει να δοθεί επιπλέον ιδιαίτερη μέριμνα και λύση σε πρόβλημα που προέκυψε παραγωγών, που καλλιεργούν και δηλώνουν αρμοδίως προς ενίσχυση γεωργικές εκτάσεις οι οποίες στο ισχύον πληροφοριακό σύστημα του ΟΣΔΕ 2023 εμφανίζονται χαρακτηρισμένες ως «ψηφιοποιημένες περιοχές αποκλεισμού και δέσμευσης “ subilot extra”».

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Τροπολογία Σαρακιώτη για την επαναφορά του επιδόματος ειδικών συνθηκών των δικαστικών υπαλλήλων

efthia

Σαρακιώτης: Η Ν.Δ. δίνει τη χαριστική βολή στη Θεσσαλία

efthia

Δυσλειτουργία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου

efthia
Φόρτωση....