Ανακοινώσεις

Θλιβεροί και επικίνδυνοι οι κυβερνητικοί λακέδες

Με πρωθυπουργική εντολή ο Δένδιας ανακοίνωσε την συμμετοχή της χώρας στην υπό διοίκηση των ΗΠΑ πολυεθνική δύναμη έπειτα από την απαίτησή τους. Στην υπερβολικά λιτή δήλωση για το νέο στάδιο εμπλοκής της χώρας στην εμπόλεμη ζώνη, ο Δένδιας αναφέρεται στις επιθέσεις που «αποτελούν τεράστια απειλή κατά ανθρώπινων ζωών, της διεθνούς ασφάλειας και σταθερότητας, της παγκόσμιας οικονομίας και της ευημερίας των πολιτών» και σημειώνει ότι «… Η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο ποντοπόρο στόλο, έχει πρωταρχικό συμφέρον για την διατήρηση της ελευθερίας των θαλασσίων οδών και της προστασίας της ζωής…».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές μάλιστα, δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση προς την στρατιωτική ηγεσία, ενώ είναι βέβαιο ότι δεν προηγήθηκε καμία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ή άλλου συμβουλίου για τη λήψη μιας τόσο σοβαρής απόφασης εμπλοκής της χώρας σε θερμά πολεμικά επεισόδια. Για τους πραγματικά άριστους στην αμερικανοδουλεία εγχώριους υπηρέτες της ΝΔ, αρκούσε ένα τηλέφωνο από τους υπερατλαντικούς «προστάτες», για μια απόφαση συμμετοχής σε νέους επικίνδυνους σχεδιασμούς των πολεμοκάπηλων. Για μια απόφαση που στρέφεται κατάφωρα εναντία στην υπεράσπιση «των ανθρώπινων ζωών, στη διεθνή ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών».

Και έτσι ακριβώς είναι, όταν πρόκειται για μια ακόμη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης που, ενάντια στα πραγματικά αισθήματα του ελληνικού λαού, συνιστά θέση ακόμα πιο ξεδιάντροπης στήριξης των εγκλημάτων και της γενοκτονίας που διαπράττει ο ισραηλινός φασισμός με τη στήριξη και τις ευλογίες της δύσης. Και καμία συμβολή δεν μπορεί να έχει στη διεθνή ασφάλεια μια απόφαση που -σε συνθήκες διαρκούς όξυνσης, εντάσεων, ανταγωνισμών και πολεμικών επεισοδίων στην περιοχή- συντάσσεται με τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των βασικών υπεύθυνων για αυτή την κατάσταση και των μεγαλύτερων πολεμοκάπηλων του πλανήτη. Που πραγματικά εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τους στρατευμένους, αλλά και συνολικά για το λαό και τον τόπο.

Όσο για τις αστειότητες περί «μεγαλύτερου ποντοπόρου στόλου» που η Ελλάδα έχει «πρωταρχικό συμφέρον» να υπερασπιστεί, είναι γνωστό “τοῖς πᾶσι” ότι το μεγάλο «εφοπλιστικό κεφάλαιο της Ελλάδας» είναι ελληνικό μόνο ως προς την καταγωγή. Οι μεγάλοι εφοπλιστές του ποντοπόρου στόλου, έχουν τις έδρες των εταιριών τους, κατά βάση, στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη και συνήθως άλλες σημαίες ευκαιρίας στα πλοία τους. Εκεί έχουν ακουμπήσει τα συμφέροντά τους και την προστασία τους. Και όσοι, οι μικρότεροι, από αυτούς επιλέγουν τελευταία το ελληνικό Ελντοράντο, το επιλέγουν για λόγους που μόνο με την ευημερία του ελληνικού λαού δεν σχετίζονται.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για αποστολή νέας φρεγάτας, σε μια φάση που ο σιωνισμός κλιμακώνει τα αποτρόπαια ναζιστικά εγκλήματα στη Γάζα, ενισχύοντας τα σενάρια ευρύτερων πολεμικών κινδύνων και προκαλώντας ένα παγκόσμιο κύμα οργής, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο προάγγελος βαθύτερης εμπλοκής της χώρας σε αυτούς και προανάκρουσμα ολέθριων κινδύνων για το λαό και τη νεολαία.

Κάτι που οι κυρίαρχες τάξεις και οι πολιτικές δυνάμεις της δύσης στην Ευρώπη φαίνεται να συνειδητοποιούν και να μετράνε τα λόγια και τις πράξεις τους πολύ περισσότερο από τους εγχώριους κυβερνητικούς σαλτιμπάγκους. Γιατί όσο και αν οι ΗΠΑ επιχείρησαν γρήγορα να παρουσιάσουν την Prosperity Gaurdian ως μια ισχυρή συμμαχία 20 χωρών (εκ των οποίων οι 8 δεν κατονομάζονται(!), επειδή -λέει- οι ίδιες το ζητούν), οι εξελίξεις δείχνουν ότι μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα και ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η επιχείρηση «φρουρός της ευημερίας» να διαλυθεί εν τη γενέσει της.Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ εκτός από τους πολύ πρόθυμους της ελληνικής κυβέρνησης, θα συμμετείχαν και οι Καναδάς, Βρετανία, Μπαχρέιν, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Δανία, Αυστραλία, Νορβηγία και Σεϋχέλλες.

Από αυτές τις χώρες όμως, η Αυστραλία (η πάντα έμπιστη των ΗΠΑ και της Βρετανίας) ήδη από την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει, επειδή κάτι τέτοιο «έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την αποκλιμάκωση της πολεμικής έντασης» στην περιοχή. Στην ίδια κατεύθυνση αλλά με διαφορετική ρητορική, αποχώρησαν από χτες οι Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, προτάσσοντας τους διεθνείς οργανισμούς και τη θέση τους ότι δεν δέχονται να μπουν σε αυτές τις συνθήκες σε στρατιωτικές συμμαχίες υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ. Η Γερμανία από την αρχή παραμένει αμέτοχη, χωρίς να παίρνει επί της ουσίας θέση συμμετοχής.

Αλλά ακόμη και από τις χώρες που υποτίθεται συμμετέχουν στην Properity Guardian έχει ενδιαφέρον ο ιδιαίτερα «προσεκτικός» τρόπος με τον οποίο κινούνται. Η Ολλανδία συμμετέχει με 2 αξιωματικούς (!) του πολεμικού ναυτικού, η Νορβηγία με 10, ενώ η Δανία δήλωσε την Τετάρτη ότι θα πάρει μέρος με έναν αξιωματικό! Με αυτά τα δεδομένα, εκτός από την Βρετανία που συμμετέχει με ένα αντιτορπιλικό, η επόμενη ένθερμη υποστήριξη έρχεται από τους επικίνδυνους τρίδουλους και θερμοκέφαλους της ελληνικής κυβέρνησης.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το νέο επικίνδυνο πολεμικό σενάριο των ΗΠΑ, υπό τον τίτλο Prosperity Guardian, παραπαίει. Η ασίγαστη Παλαιστινιακή αντίσταση και η παγκόσμια αλληλεγγύη που εκδηλώνεται από τους λαούς της Γης σε αυτήν βάζει διαρκώς φραγμούς στα πολεμοκάπηλα σχέδια του δυτικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή.

Αυτό δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση την μεγάλη αλήθεια με την οποία πρέπει να αναμετρηθεί ο ελληνικός λαός.

Η πολιτικής της εξάρτησης και της υποτέλειας, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες και δεδομένων των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, εγκυμονεί ολέθριους κινδύνους.

Επιτακτική ανάγκη η πάλη για την ανατροπή της!

Καμία εμπλοκή στο σιωνιστικό έγκλημα και τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των ΗΠΑ.

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.

Νίκη στην Παλαιστινιακή αντίσταση!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

 

Μ-Λ ΚΚΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Εργατική Πρωτομαγιά: Παγκόσμιο σύμβολο εργατικών λαϊκών αγώνων

efthia

Τη Μ. Τετάρτη στην πλατεία Διάκου η συγκέντρωση του ΕΚΠΕΦ για την Πρωτομαγιά

efthia

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για ανοιχτή ΛΑΡΚΟ

efthia
Φόρτωση....