Φθιώτιδα

Καταγγελία για την ένταση στο τέλος της παρέλασης στη Λαμία

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας καταγγέλει την κρατική καταστολή της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στους εκπροσώπους σωματείων και του Εργατικού Κέντρου Λαμίας που διαδήλωσαν ειρηνικά μετά το τέλος της παρέλασης της 25ης Μάρτη στη Λαμία.

Αφού ήδη είχε τελειώσει η παρέλαση και αφού ο κόσμος ήδη είχε μπει στο δρόμο, οι αστυνομικές δυνάμεις με αδικαιολόγητη βία και σπρωξίματα, παρεμπόδιζαν τους εργαζόμενους που μαζί με το πανό τους και τις ανακοινώσεις τους, ενημέρωναν το λαό για το έγκλημα που γίνεται στη ΛΑΡΚΟ και τις  βαριές συνέπειες που έχει σε όλη την περιοχή.

Η καταστολή δεν τρομάζει κανέναν εργάτη που αγωνίζεται, πόσο μάλλον αυτούς που μάθανε να κάνουν το χώμα ατσάλι, που 4 χρόνια βρίσκονται στο δρόμο

Η κυβέρνηση έχει βαριά ευθύνη και δεν θα την αφήσουμε να κρυφτεί, ούτε τους κυβερνητικούς εκπροσώπους της και  εισηγητές στη βουλή για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, κ. Οικονόμου και κ. Σταϊκούρα.

Θέλουν να περάσει στα μουλωχτά, χωρίς πολλά – πολλά και φασαρίες  το σκάνδαλο στην ΛΑΡΚΟ. Σπατάλησαν εκατομμύρια για να απαξιώσουν την μοναδική βιομηχανία που παράγει νικέλιο στην ΕΕ,  να την κλείσουν,  να την δώσουν στην ΤΕΡΝΑ για να την πουλήσει για παλιοσίδερα και να βάλει στο σεντούκι της τον ορυκτό πλούτο (20δις!!)

Θα τους χαλάσουμε τα σχεδια – Θα φροντίσουμε και εμείς για αυτό

Η κυβέρνηση να απαντήσει στο ΠΩΣ θα εξασφαλίσει την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και όλες τις θέσεις εργασίας.  Κανείς άνεργος 1 Απρίλη, ούτε στα προγράμματα ανεργίας.

Στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που παλεύουν για τις δουλειές τους,  για τα σπίτια τους, για τις  οικογένειες τους,  για να μην μαραζώσει ο τόπος.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Πέμπτη 28 Μαρτίου  4:00 μ.μ. στην Ομόνοια, 5:00 μ.μ. στο Σύνταγμα, υπουργείο οικονομικών

***   Αναχώρηση λεωφορείου από Λαμία 12:00 το μεσημέρι από την οδό Στουρνάρα (στο πάρκινγκ πάνω από το πάρκο Τσαλτάκη)

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΛΑΜΙΑΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη Πανουργιά Παπαϊωάννου στα έργα αποχέτευσης Μεξιατών και Βαρδατών

efthia

Εκδήλωση σήμερα στη Λαμία για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ

efthia

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η ανθοκομική έκθεση Σπερχειάδας

efthia
Φόρτωση....