Ανακοινώσεις

Καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων

Ψηφίσματα καταδίκης της επίθεσης σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, που έγινε το βράδυ της Δευτέρας, κοινοποιήθηκαν στην efthia.gr, μέσα από το οποία, εκφράζεται η  αμέριστη συμπαράσταση προς το πρόσωπό του αλλά και η ανάγκη προάσπισης του θεσμού της αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα:

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ (Υπουργός Μεταφορών – Επικοινωνιών): Με θλίψη παρακολούθησα την ένταση που δημιουργήθηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Star Κεντρικής Ελλάδας, με αφορμή την «ανάλυση δημοσκόπησης», καθώς – και κυρίως – τη βίαιη πράξη που συντελέστηκε.

Καταδικάζω απερίφραστα κάθε ενέργεια που λαμβάνει χώρα εκτός του δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου.

Ζητώ από τους αρμόδιους θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας να πράξουν τα δέοντα για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την τιμωρία των ενόχων.

Είναι αναγκαίο, οι ανταγωνιζόμενοι στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας, να επιδείξουν νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

 

ΠΕΔ  ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ: Οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση στην Αυτοδιοίκηση.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας καταδικάζει, με τον πιο απερίφραστο τρόπο, την αποτρόπαια επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Θύμιος Καραΐσκος.

Η χθεσινοβραδινή επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων, την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του, φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα ένα ζήτημα άκρως επικίνδυνο για τους θεσμούς της δημοκρατίας και του πολιτικού πολιτισμού, που όλοι μας οφείλουμε να προστατεύουμε. Τη βία εναντίον πολιτικών και αυτοδιοικητικών προσώπων.

Η θρασύτατη επίθεση δεν στρέφεται μόνο εναντίον του Δημάρχου Λαμιέων, αλλά αποτελεί ευθεία  απειλή για τις αξίες της δημοκρατίας και δεν έχει θέση σε μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία.

Καταδικάζουμε λοιπόν ευθέως το θλιβερό και απαράδεκτο γεγονός της επίθεσης σε βάρος του Δημάρχου και δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι όπως έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετούμε την Αυτοδιοίκηση, η πρόοδος στις τοπικές μας κοινωνίες έρχεται μέσα από τη συνεννόηση, τη συνεργασία και κυρίως τον σεβασμό των ανθρώπινων αξιών. Η βία, με όποια μορφή κι αν αυτή εκφράζεται, φέρνει οπισθοδρόμηση και σκοτάδι.

Η Αυτοδιοίκηση έχει κάνει αγώνες για να φτάσει στη σημερινή της μορφή και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει χρόνια πίσω.

ΚΕΔΕ:  Η Κεντρική  Ένωση Δήμων Ελλάδος στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 2023, μετά από πρόταση του Προέδρου της Λάζαρου Κυρίζογλου, συζήτησε το περιστατικό της επίθεσης που δέχθηκε από «αγνώστους», ο συνάδελφος Δήμαρχος Λαμιέων,  Θύμιος Καραΐσκος κι εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος καταδικάζει με κατηγορηματικό κι απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου κι εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας στο συνάδελφο δήμαρχο και την οικογένεια του.
  • Το συγκεκριμένο περιστατικό, που έγινε λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, δυναμιτίζει το προεκλογικό κλίμα και θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε τοπικό επίπεδο.
  • Μας προκαλεί εύλογα αγανάκτηση το γεγονός πως και στο πρόσφατο παρελθόν,  όπως ο δήμαρχος Λαμιέων με δημόσια δήλωση του καταγγέλλει, ο ίδιος είχε  γίνει ξανά αποδέκτης απειλών από αγνώστους, τόσο σε βάρος του, όσο και σε βάρος μελών της οικογένειας του, τις οποίες είχε καταγγείλει στις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, χωρίς δυστυχώς να γίνει τίποτα που να αποτρέψει το θλιβερό περιστατικό.
  • Ζητούμε από τα όργανα της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας να διερευνήσουν άμεσα τόσο το περιστατικό της επίθεσης, όσο και των απειλών που σύμφωνα με την καταγγελία προηγήθηκαν, ώστε οι δράστες της επίθεσης κι όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς να οδηγηθούν τάχιστα ενώπιον της Δικαιοσύνης.
  • Σε μια περίοδο που η χώρα και οι τοπικές μας κοινωνίες δοκιμάζονται από αλλεπάλληλες κρίσεις και τραγικά γεγονότα όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές και οι πλημμύρες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να πλήττονται οι θεσμοί της Δημοκρατίας και της Αυτοδιοίκησης από τέτοιας μορφής περιστατικά.
  • Οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και να καταδικάσουμε έμπρακτα κάθε  μορφής βία σε βάρος πολιτικών κι αυτοδιοικητικών προσώπων.

Η βία δεν έχει καμία θέση στην  Αυτοδιοίκηση

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΛΑΜΙΑΣ:  Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας καταδικάζει τη χθεσινή απρόκλητη  επίθεση κατά του Δημάρχου της πόλης και μέλους του Συλλόγου μας Ευθυμίου   Καραΐσκου. Πράξεις βίας δεν είναι ανεκτές, καθώς αποτελούν πλήγμα στην καρδιά της δημοκρατίας. Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης με την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Σχετικές αναρτήσεις

Εργατική Πρωτομαγιά: Παγκόσμιο σύμβολο εργατικών λαϊκών αγώνων

efthia

Τη Μ. Τετάρτη στην πλατεία Διάκου η συγκέντρωση του ΕΚΠΕΦ για την Πρωτομαγιά

efthia

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για ανοιχτή ΛΑΡΚΟ

efthia
Φόρτωση....