Ανακοινώσεις

Κοινή ανακοίνωση – ψήφισμα για τα προβλήματα της Λοκρίδας

Για   «το σχέδιο του νέου δικαστικού χάρτη» που προτείνει  μεταξύ των άλλων  και την  κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης.

Την απάντηση στο ερώτημα «ποιος πληρώνει τις συνέπειες στο λουκέτο υπηρεσιών και ποιός κερδίζει» , την γνωρίζουμε γιατί  είμαστε εμείς που τις πληρώνουμε πολύπλευρα. Με το αφήγημα του «κόστους – οφέλους και την  εξοικονόμηση πόρων» τα προηγούμενα χρόνια στον Δήμο Λοκρών έκλεισαν  υποκαταστήματα του ΙΚΑ, ταχυδρομεία, αστυνομικά τμήματα, υποκαταστήματα τραπεζών, η εφορία,, συγχωνεύθηκαν σχολεία, δημοτικές υπηρεσίες κ.α, παρασύρθηκαν στο λουκέτο μικρομάγαζα και βιοτεχνίες που είχαν αναπτυχθεί γύρω τους.

Θέσεις εργασίας χάθηκαν,  υπηρεσίες αντικαταστάθηκαν με ακριβές των ιδιωτικών εταιρειών, υποβαθμίστηκαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με αποτέλεσμα οι μεγαλοεργοδότες της περιοχής να καταπατούν ακόμη και τα υποτυπώδη εργασιακά δικαιώματα, το κόστος υπηρεσιών για του πολίτες μεγάλωσε, μαζί με αυτό και η ταλαιπωρία.  Τον ίδιο αντίκτυπο θα έχει και η κατάργηση του Ειρηνοδικείου.  Δικηγορικά γραφεία και μικρομάγαζα υπηρεσιών  υποστήριξης θα κλείσουν, θέσεις εργασίας θα χαθούν, σε μεγάλη περιπέτεια και ταλαιπωρία θα υποβάλλονται καθημερινά οι δικηγόροι, οι δικαστικοί υπάλληλοι,  οι κάτοικοι της Λοκρίδας θα υποχρεώνονται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να έχουν πρόσβαση στα δικαστήρια.

Δεν πάει άλλο.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αγωνιζόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο γιατί έχουμε τον ίδιο εχθρό και ίδιο τίμιο στόχο.

Με κατευθύνσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την μέθοδο «ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει»,  η διαδοχική κοινή πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, σ’ εμάς τους πολλούς δεν άφησε τίποτα. Στα οικονομικά συμφέροντα των λίγων, έχει δημιουργήσει περίσσευμα για 100 ζωές.

Με το αφήγημα της ΚΑΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Από την μία ξεκληρίστηκαν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Από την άλλη θέριεψαν οι μεγάλες επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και ζωικών προϊόντων, θέριεψαν μαζί τους και οι μεγάλο προμηθευτές αγροτικού εξοπλισμού και εφοδίων. Οσο καύσιμο χρειάζονται όλο το χρόνο, όλα τα τρακτέρ της Λοκρίδας, χρειάζεται ένα βαπόρι, σε ένα μήνα. Ο εφοπλιστής παίρνει αφορολόγητο πετρέλαιο, ο αγρότης γιατί να μην παίρνει; Η αγροτιά σε όλη την χώρα και σε πολλά   κράτη μέλη της ΕΕ που μας τα παρουσίαζαν ως «πρότυπο αγροτικής ανάπτυξης», διεκδικεί το αυτονόητο. Να  συνεχίσουμε να είμαστε  αγρότες, να μην μας πάρουν την γη, να ζήσουμε.

Με το αφήγημα των Ευρωπαϊκών Οδηγιών χρέωσαν την ΛΑΡΚΟ, την έβγαλαν στο σφυρί, την έδωσαν με 6 ευρώ το στρέμμα, έκλεψαν τον μόχθο των εργαζομένων, σταμάτησαν την παραγωγή της,  ετοιμάζονται να πετάξουν τους εργαζόμενους στα προγράμματα ανεργίας. Παράλληλα ομως τσακώνονται ποιος θα την πάρει για να βάλει στην τσέπη του τα δισεκατομμύρια ευρώ νικελίου. Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ  θέλουμε την επαναλειτουργία της και τον κλεμμένο μόχθο μας  που αντιστοιχεί σε 1 μήνα παραγωγή της. Ζητάμε το αυτονόητο, δουλειά και προκοπή.

Με με το αφήγημα «Ευρωπαϊκων  οδηγίων και κανονισμών για την εξυπηρέτηση της ανταγωνιστικότητας», αυξήθηκαν οι ώρες εργασίας, καταργήθηκαν οι ΣΣΕ. Το εισόδημα συρρικνώθηκε, η ακρίβεια μεγάλωσε.  Τα εργατικά ατυχήματα αυξήθηκαν. Τα όρια συνταξιοδότησης αυξήθηκαν, οι συντάξεις μειώθηκαν και τα κέρδη των μεγάλο εργοδοτών μεγάλωσαν. Ο εργαζόμενοι στην ΕΖΑ, τον Λάτζη, στις ιχθυοκαλλιέργειες, τα σούπερ μάρκετ, ανθρώπινα ωράρια και αυξήσεις.

Την στιγμή των προκλητικών φοροαπαλλαγών και των μεγάλων επιδοτήσεων από «ταμείο ανάκαμψης» στους επιχειρηματικούς ομίλους, το κόστος ενέργειας, οι φόροι και τα χρέη κλείνουν τα μαγαζιά και τις βιοτεχνίες των μικρών εμπόρων, των βιοτεχνών και των ελεύθερων επαγγελματιών. Ζητάμε μέτρα ανακούφισης, ρύθμιση χρεών, κατώτερο αφορολόγητο τις.13.000 ευρώ για να αποφύγουμε το λουκέτο στις δουλειές μας.

Με κοινό αίσθημα το «ενας για όλους και όλοι για έναν».

Με συνδετικό κρίκο τα συνολικά, αβάσταχτα και αμέτρητα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας στην καθημερινότητα.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συντονιζόμαστε για μαζικούς αποφασιστικούς αγώνες υπερασπίζοντας τις ζωές μας.

Το κακό για εμάς είναι ότι αργήσαμε να το καταλάβουμε. Το κακό για αυτούς είναι ότι, πλέον το καταλάβαμε.

Αυτή την περίοδο η καρδιά μας χτυπάει και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το μπλόκο των αγροτών.

Είμαστε οι πολλοί και θα κερδίσουμε.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ – Αγροτικός Σύλλογος Αταλάντης – Σωματείο Εργαζομένων ΕΖΑ – Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας – Σωματείο Εργαζομένων στα Τρόφιμα και Ποτά – Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας – Εμπορικός Σύλλογος Αταλάντης – Σωματείο Βιοτεχνών Αταλάντης

Σχετικές αναρτήσεις

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ τη Μ. Τετάρτη στη Λαμία για την Εργατική Πρωτομαγιά

efthia

Εργατική Πρωτομαγιά: Παγκόσμιο σύμβολο εργατικών λαϊκών αγώνων

efthia

Τη Μ. Τετάρτη στην πλατεία Διάκου η συγκέντρωση του ΕΚΠΕΦ για την Πρωτομαγιά

efthia
Φόρτωση....