Φθιώτιδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης

Σήμερα, το μεσημέρι σε μια ενιαία έκφραση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης κάτοικοι και φορείς της Λοκρίδας συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Ειρηνοδικείο Αταλάντης για να εκφραστεί η πλήρης αντίθεση της τοπικής κοινωνίας  στην απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του.

Παρόλο που αρχικά προβλεπόταν η εξέλιξη του σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τελικά προβλέπεται η κατάργηση του, η οποία θα έχει δυσμενείς συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή.

Η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης απειλεί την αποτελεσματική απονομή της δικαιοσύνης στην περιοχή και ανατρέπει τον αρχικό σχεδιασμό που είχε προβλεφθεί με βάση τα κριτήρια της απόστασης και του όγκου των υποθέσεων που χειρίζεται.

Έγινε σαφές ότι η τοπική κοινωνία αντιτίθεται σε αυτήν την απόφαση και απαιτεί την διατήρηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης ως Περιφερειακό Πρωτοδικείο υπαγόμενο στο Μητροπολιτικό της Λαμίας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούν όλοι ενωμένοι και να υπερασπιστούν το δίκαιο.

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών Δημ. Νικολάου, ο οποίος διάβασε το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών, ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές, ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης, αναγνώστηκαν επιστολές των βουλευτών Φθιώτιδας Γιάννη Οικονόμου και Γιώργου Κοτρωνιά, της γραμματείας της Νέας Αριστεράς Φθιώτιδας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφίκλειας – Ελάτειας Κων. Τσιάμης, το μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Ευαγγελία Παναγιώτου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας Νίκ. Λιόλιος, η Δημοτική Σύμβουλος και αρχηγός της ελάσσονος μειοψηφίας Μαρία Γιαννοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος, πρόεδρος του Σωματείου  ΕΖΑ και μέλος του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Θωμάς Καρατράντος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Παναγιώτης Πολίτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αταλάντης  Μάριος Παπανικολάου και το μέλος του Σεραφείμ Κοντογεώργος και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αταλάντης Χρήστος Λιγδής.

Σχετικές αναρτήσεις

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα κουνουποκτονίας στη Φθιώτιδα

efthia

To Λειτουργικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας από 29 Απρίλη έως 12 Μάη

efthia

Συνελήφθη από την Ασφάλεια Λαμίας, για κατοχή κοκαϊνης

efthia
Φόρτωση....