ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας

Χωρίς νικητή τέλειωσε ο αγώνας στο Αγρίνιο, ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρεμιέρα της 2ης αγωνιστικής της Α’  Εθνικής.

Στην πρώτη του αγωνιστική υποχρέωση στο φετινό πρωτάθλημα ο Παναιτωλικός αρκέστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε χωρίς ήττα, μετά το επιβλητικό 3-0 επί της Κηφισιάς στην 1η αγωνιστική.

Με το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα να κυλάει σε υποτονικό ρυθμό και χωρίς κάποια τελική από τις δύο ομάδες, ο Παναιτωλικός ανέβασε στροφές και στο 23΄ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, όταν μετά από σέντρα του Καρέλη, ο Ντίαζ έγινε αποδέκτης μέσα στην περιοχή, απέφυγε δύο παίκτες τους ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά είδε το σουτ του να καταλήγει στον Κλέιμαν.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Παναιτωλικός απάντησε, αλλά ο Καπίνο είπε «όχι» στον Τζίνο. Στο 44΄ ο Ουρουγουανός του Παναιτωλικού ήταν και πάλι πρωταγωνιστής σε ευκαιρία των γηπεδούχων, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ είχε κατεβάσει ρολά και οι δύο ομάδες πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια ισόπαλες στο 0-0.

Στην επανάληψη και μετά το αδύναμο σουτ του Καρέλη στο 54΄, ο Έλληνας επιθετικός του Παναιτωλικού είχε στο 60΄ και δεύτερη ευκαιρία, αλλά το σουτ του αρχικά σταμάτησε στον Κλέιμαν και με δεύτερη προσπάθεια έφτασε κοντά στο 1-0, αλλά οι παίκτες του ΠΑΣ απέκρουσαν στη γραμμή.

Στο 64΄ και για λίγα λεπτά ο ΠΑΣ «πάγωσε» τους γηπεδούχους, αλλά το VAR είχε διαφορετική άποψη. Ο Γκάρο βρήκε δίχτυα για τους φιλοξενούμενους, αλλά τελικά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πέντρο προσπάθησε με τακουνάκι να χαρίσει το πρώτο τρίποντο της σεζόν στην ομάδα του, αλλά η μπάλα δεν βρήκε στόχο και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κατοίκος (Αθήνας)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
: Καπίνο, Λιάβας (72′ Μπακάκης), Ντουάρτε, Μλάντεν, Μάλης, Σίλβα (72′ Ανιόρ), Τσιγγάρας, Μπαλντασάρα, Πέρες, Ντίαζ (85′ Σενγκέλια), Καρέλης (85′ Πέντρο).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίνο, Παμλίδης (79′ Ροσέρο), Τζίμας (94′ Μπάλαν), Μπατίστ (58′ Γκάρο).

Εντός έδρας αποστολές παίζουν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα  η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’  Εθνικής. Για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, μάλιστα, τα ματς κόντρα σε Πανσερραϊκό και Βόλο, αντίστοιχα, σηματοδοτούν την πρώτη τους εμφάνιση στο φετινό «μαραθώνιο».

Η νταμπλούχος ΑΕΚ, λίγες ημέρες πριν τη ρεβάνς με την Αντβέρπ και την προσπάθειά της να ανατρέψει το 1-0 με το οποίο ηττήθηκε στο Βέλγιο, υποδέχεται στην OPAP Arena τον Πανσερραϊκό. Δεδομένα ο Ματίας Αλμέιδα θα προφυλάξει παίκτες ενόψει του επαναληπτικού που μπορεί να στείλει την ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη, μετά τη «σκληρή» ήττα στον Πειραιά, ο Πανσερραϊκός του Πάμπλο Γκαρσία δίνει δεύτερο σερί εκτός έδρας δύσκολο παιχνίδι, ευελπιστώντας σε ανάλογη εμφάνιση με καλύτερο αποτέλεσμα.

Περιμένοντας τον επαναληπτικό με την Μπράγκα, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Βόλο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όπως κι ο Αλμέιδα, θα παρατάξει ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στους Πορτογάλους μιας και την Τρίτη κρίνονται πολλά περισσότερα από μία πρόκριση. Οι Θεσσαλοί, από την πλευρά τους, έσωσαν στην πρεμιέρα το βαθμό με τη Λαμία, και πηγαίνουν στη Λεωφόρο για την έκπληξη. Στο άλλο ματς του Σαββάτου (26/8), ο Αστέρας θέλει να αφήσει πίσω του την ήττα της πρεμιέρας από τον ΠΑΟΚ, αλλά ο ΟΦΗ, τον οποίο οι Αρκάδες περιμένουν στην Τρίπολη, έχει την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί του Άρη.

 Το πρόγραμμα
Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα…0-0

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023
20:00 Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ
20:00 Παναθηναϊκός – Βόλος
21:30 ΑΕΚ – Πανσερραϊκός

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 

19:15 ΠΑΣ Λαμία – Αρης
21:00 ΠΑΟΚ – Κηφισιά
21:30 Ολυμπιακός – Ατρόμητος

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Άρη και τις ελπίδες του

efthia

Η… Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

efthia

Αποφασιστικός ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον ΠΑΣ Λαμία

efthia
Φόρτωση....