Δηλώσεις

Λ. Αποστολίδης: Δεν καταφέραμε να πείσουμε τους πολίτες της Στερεάς

Συγχαίρω την επανεκλογή του Φ. Σπανού. Σέβομαι τη λαϊκή ετυμηγορία. Δεν τα καταφέραμε να πείσουμε τους πολίτες ότι η Περιφέρειά μας βρίσκεται σε στασιμότητα και η αγοραστική δύναμη των πολιτών, η «τσέπη» των πολλών είναι άδεια.

Είμαστε όμως περήφανοι ότι κρατήσαμε αγωνιστικά παρόν τον βασικό κορμό της παράταξης. Όλους αυτούς που έχουν ένα πρόσωπο και ένα αξιακό πρότυπο και δεν είναι πρόθυμοι να πάνε όπου φυσάει ο άνεμος της εξουσίας.

Σημείωνα στο σύντομο προεκλογικό μου αγώνα ότι η κεντρική εξουσία, η ΝΔ, το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να σηκώσει την μπλε σημαία στην Περιφέρεια. Τι και αν οι φωτιές και οι πλημμύρες μας πληγώνουν. Τι και αν η ακρίβεια βασανίζει τον κόσμο. Τι και αν η Περιφέρεια δημογραφικά συρρικνώνεται και πόλεις και χωριά ερημώνουν. Τι και αν η Θεσσαλία πνίγηκε και ο σιδηρόδρομος φτάνει στο Λιανοκλάδι και έχει κόψει την Ελλάδα στα δύο. Αυτά και άλλα πολλά γεγονότα δυστυχώς περνάνε στα ψιλά γράμματα, στην ελεγχόμενη μιντιακή δημοκρατία. Στα καθ’ ημάς. Τα στελέχη μας σκόρπισαν στις εκλογές των ΟΤΑ. Ανάμεσα σε συγκρουόμενες παρατάξεις της δεξιάς.

Σε μια δύσκολη Περιφέρεια η συγκρότηση ψηφοδελτίου ανάγκης στο παρά πέντε είχε αναμφίβολα αρνητικά αποτελέσματα. Πρόθυμοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, είχαν ήδη ενταχθεί σε άλλα ψηφοδέλτια. Ήταν η μεγάλη «αιμορραγία» για την παράταξή μας. Συγχαίρω όμως δημόσια όλους αυτούς τους υποψήφιους που με κουράγιο ψυχής αγωνιστήκαμε μαζί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας ψήφισε. Η Δημοκρατία χρειάζεται τόλμη και αρετή. Η χαλαρότητα και η έλλειψη συλλογικής συνείδησης της παράταξης έδρασαν ανασταλτικά στη δυναμική μας (με όραμα και πρόγραμμα) για να αλλάξει σελίδα η Περιφέρεια.

Δυστυχώς δεν βρήκαμε επικοινωνιακό χώρο στα ΜΜΕ για να κοινωνικοποιήσουμε τις θέσεις και το πρόγραμμά μας. Απέναντι στους πελατειακούς μηχανισμούς της εξουσίας κεντρικά και περιφερειακά δηλώνουμε ότι θα είμαστε αγωνιστικά παρόντες. Είναι επιτακτική γι’ αυτό ανάγκη η ιδεολογικοπολιτική ανασυγκρότηση του αυτοδιοικητικού κινήματος. Με στρατηγική δημιουργίας και αντίστασης να αντιμετωπίσουμε τους ρουσφετολογικούς μηχανισμούς της εξουσίας, τη στασιμότητα και τη συντήρηση στην Περιφέρεια. Να συνεχίσουμε πεισματικά να εξουδετερώσουμε τη φθορά και να δώσουμε ελπίδα στους πολίτες.

Λουκάς Αποστολίδης

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Σχετικές αναρτήσεις

“Συν στον Άνθρωπο” κι Εμπορικός Σύλλογος στο πάρκο της Λαμίας

efthia

Ζωντανή μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων Στυλίδας

efthia

Κατώτατος μισθός – κατώτερος των περιστάσεων

efthia
Φόρτωση....