Φθιώτιδα

Με επιτυχία η δράση του Δήμου Λαμιέων για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στην Πλατεία Πάρκου δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την αξία της πρόληψης και την παροχή βασικών πρώτων βοηθειών.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας, το Κέντρο Υγείας Λαμίας και την ΤΟΜΥ Έκθεση Λαμίας πραγματοποίησαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης και κορεσμού οξυγόνου, ενώ μέλη και εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενημέρωσαν τους πολίτες σχετικά με την παροχή βασικών πρώτων βοηθειών (πνιγμονή από ξένο σώμα και τραύμα που αιμορραγεί).
Πολύ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου να εξεταστούν, καθώς και το ενδιαφέρον τους γύρω από το ζήτημα της προαγωγής της υγείας. Το προσωπικό των δομών του Τμήματος Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου (Κ.Α.Π.Η., Βοήθεια στο Σπίτι και Κ.Η.Φ.Η.), καθώς και οι νοσηλεύτριες και οι επισκέπτριες υγείας του Κέντρου Υγείας Λαμίας και της ΤΟΜΥ Έκθεση Λαμίας απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα των πολιτών, ενώ ιατροί-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας αξιολόγησαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων και παρείχαν την απαραίτητη καθοδήγηση. Αξίζει να σημειωθεί κάποιοι συμπολίτες μας που βρίσκονταν εκτός αγωγής παρουσίασαν ιδιαίτερα αυξημένες τιμές σε συγκεκριμένες μετρήσεις και μετά από μια πρώτη ενημέρωση παραπέμφθηκαν στον θεράποντα ιατρό τους για περαιτέρω έλεγχο.
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος αρμόδιος για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας και Τρίτης Ηλικίας και Ειδικός Καρδιολόγος, Στέργιος Θεοδώρου, τόνισε ότι ακριβώς αυτή είναι η αξία του προληπτικού ελέγχου. Με άλλα λόγια, ο έγκαιρος εντοπισμός και η θεραπευτική αντιμετώπιση μιας πάθησης προκειμένου ο ασθενής να διατηρήσει ένα καλό επίπεδο υγείας.

Τέλος, σημείωσε ότι με την συγκεκριμένη δράση η νέα Δημοτική Αρχή έχοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της τον πολίτη επιδιώκει να αναδείξει το μείζον ζήτημα της πρόληψης και της προαγωγής της δημόσιας υγείας, ενώ στο πλαίσιο αυτό θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη. Μέχρι η πρόληψη να μας γίνει τρόπος ζωής.

Σχετικές αναρτήσεις

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα κουνουποκτονίας στη Φθιώτιδα

efthia

To Λειτουργικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας από 29 Απρίλη έως 12 Μάη

efthia

Συνελήφθη από την Ασφάλεια Λαμίας, για κατοχή κοκαϊνης

efthia
Φόρτωση....