Ανακοινώσεις

Μ-Λ ΚΚΕ: Στο ίδιο έργο θεατές…

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτο το πύρινο τσουνάμι σε Αλεξανδρούπολη, Πάρνηθα, Βοιωτία, Εύβοια και αλλού με τραγικό μέχρι στιγμής απολογισμό δεκάδες νεκρούς και τραυματίες διακομισμένους σε νοσοκομεία. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους (μεταξύ των οποίων και έκταση «Natura 2000») και κατοικίες έγιναν στάχτη, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στην περιουσία και το βιος χιλιάδων ανθρώπων.

Τα πετσωμένα ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία επιχειρούν κατά τα γνωστά, με εξοργιστικό τρόπο, να κάνουν το μαύρο – άσπρο, να κρατήσουν πάση θυσία τον Μητσοτάκη (ο οποίος βρίσκεται κάθε τόσο σε διακοπές «κατακτώντας κορυφές» -κάτι που αποτέλεσε ωστόσο την αφορμή για την «παραίτηση Μηταράκη») και σύσσωμη την κυβέρνηση μακριά από το κάδρο των ευθυνών, χωρίς να αφήνουν την παραμικρή χαραμάδα αντιπολιτευτικής κριτικής. Λιβανίζουν την υποτιθέμενη «αποτελεσματικότητα του 112» πλασάροντας την επίπλαστη εικόνα της εργώδους τάχα κινητοποίησης του κατά τα λοιπά παντελώς ανυπόληπτου – ξεκούρδιστου επιτελικού κράτους της Δεξιάς.

Ωστόσο, παρά τη γαλάζια προπαγανδιστική απόπειρα βιασμού της πραγματικότητας, και οι εν λόγω εικόνες βιβλικής καταστροφής καταδεικνύουν γιʼ άλλη μια φορά τον πραγματικό ένοχο που καταστρέφει ζωές και το βιος του χειμαζόμενου λαού, αφήνοντάς τον αθωράκιστο στο έλεος των πυρκαγιών κάθε καλοκαίρι: η διαχρονική εμπρηστική κυβερνητική πολιτική της εγκατάλειψης, απαξίωσης, υποχρηματοδότησης της δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης – πυροπροστασίας που κλιμακώνεται στη συγκυρία απʼ τη ΝΔ του Μητσοτάκη, ευθύνεται για τις χτυπητές ελλείψεις και την απουσία πυροσβεστών (με τον ατομικό εξοπλισμό τους να αποτελεί συχνά είδος πολυτελείας), επίγειων και εναέριων μέσων, και στοιχειωδών προϋποθέσεων (πολλές φορές ακόμη και οι ήδη υφιστάμενοι κρουνοί δεν λειτουργούν). Για ακόμη μία φορά καταγράφεται (όπως και στις πλημμύρες το χειμώνα) η εγκληματική κυβερνητική αδιαφορία που έχει οδηγήσει σε εκκωφαντική ανυπαρξία της παραμικρής πολιτικής πρόληψης με στόχο την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, και του στοιχειώδους συντονισμού του γαλάζιου κρατικού μηχανισμού που πάνε χέρι-χέρι με το πανταχού παρόν «επιτελικό μπάχαλο» των «αρίστων» της Δεξιάς. Από κοντά και οι ανερυθρίαστες κυβερνητικές μομφές πάντοτε προς επίρρωση της ατομικής ευθύνης «για τους πολίτες που δεν καθαρίζουν τα ξερόχορτα» και όσους «συνωστίζονται στις (κλεισμένες) εθνικές οδούς».

Στα πλαίσια αυτά, αξίζει να σημειωθεί και η προκλητική δήλωση του υπουργού προστασίας του πολίτη, Γ. Οικονόμου, που συνιστά απροκάλυπτο εξωραϊσμό των σωμάτων καταστολής προς επίρρωση του σιδερόφραχτου κράτους της Δεξιάς, σύμφωνα με την οποία «οι αστυνομικοί είναι στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο όπως πάντα, όταν χρειάζεται συνδράμουν την κοινωνία και την πολιτεία σε όλες τις δραστηριότητες προστασίας της κοινωνίας και επιβολής του νόμου».

Σχετικές αναρτήσεις

Εργατική Πρωτομαγιά: Παγκόσμιο σύμβολο εργατικών λαϊκών αγώνων

efthia

Τη Μ. Τετάρτη στην πλατεία Διάκου η συγκέντρωση του ΕΚΠΕΦ για την Πρωτομαγιά

efthia

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για ανοιχτή ΛΑΡΚΟ

efthia
Φόρτωση....