Ύπαιθρος

Μ. Χνάρης: Ο πρωτογενής τομέας προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Μανόλη Χνάρη, Βουλευτή Ν. Ρεθύμνης και υπευθύνου Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και αποτελούμενο από τη Λίνα Αγγελοπούλου αναπλ. Γραμματέα Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, τα μέλη του τομέα Χρήστο Παναγούλη και Κωνσταντίνο Μπλιάτσο καθώς και τον Ιωάννη Σταύρου Γραμματέα Ν.Ε. Φθιώτιδας, επισκέφτηκαν αγροτικές περιοχές στα χωριά Βαρδαλή, Σοφιάδα, Νέο Μοναστήρι, Στυλίδα, Λιανοκλάδι και Ελάτεια.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καταβολή αποζημιώσεων των παραγωγών και στην αποκατάσταση των εκμεταλλεύσεων τους μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel.

Επίσης, αναφέρθηκαν στη γενικότερη ανοικοδόμηση της περιοχής και στον καθαρισμό των κτημάτων από φερτά υλικά, για να καταστεί δυνατή η εκ νέου καλλιέργεια των εκμεταλλεύσεων αγροτών και κτηνοτρόφων και να επανακτήσουν αντικείμενο εργασίας.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με βαμβακοπαραγωγούς, ελαιοπαραγωγούς και εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων της περιοχής και συζήτησαν τα τοπικά προβλήματα. Επικεντρώθηκαν στην αύξηση του κόστους παραγωγής, στην έλλειψη εργατών γης, στην αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ, στην ακαρπία, στη δακοκτονία, στους δασικούς χάρτες καθώς και στη διάνοιξη του Σπερχειού ποταμού και την ολοκλήρωση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων.

Ο κ. Χνάρης μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της παράταξης, έχοντας διαχρονικά ως επίκεντρο τον αγρότη και τις ανάγκες του. Συνεχίζοντας και επεκτείνοντας τους ισχυρούς μας δεσμούς με τον αγροτικό κόσμο, δημιουργούμε ένα νέο βιώσιμο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης που θα είναι δίπλα στον αγρότη και θα προασπίζει τα συμφέροντα του».

Σχετικές αναρτήσεις

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

efthia

Πιλοτικό πρόγραμμα προστασίας κοπαδιών από επιθέσεις λύκου

efthia

Ιστορική νίκη για το εθνικό μας προϊόν την ελιά Καλαμών!

efthia
Φόρτωση....