Ελλάδα

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια από την Κυριακή

Ανοιξιάτικος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο βορειοδυτικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες 7 με 8 και από το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί στα βόρεια από -03 (μείον 3) έως 14 βαθμούς.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από την Κυριακή η χώρα θα επηρεαστεί από ένα διπλό κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να φέρει χιόνια και πολικές θερμοκρασίες ενώ στα «λευκά θα ντυθούν» και περιοχές της Αττικής.

Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Σε ανάρτηση του, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για έναν παντουρκικό χιονιά που θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας το τριήμερο Κυριακή 28 Ιανουαρίου με Τρίτη 30 Ιανουαρίου με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10 με 12 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά.

Αν και συγκεκριμένες περιοχές και υψόμετρα δεν μπορούν να προσδιοριστούν από τώρα, ενδεχομένως να επηρεαστούν Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία – Λάρισα), Εύβοια, Σποράδες, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αττική, βορειοανατολική Πελοπόννησος και Κρήτη.

Από την άλλη, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς μιλά για ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τη χώρα σε δύο φάσεις. Αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι «Διατηρείται το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, ενώ δύο διαταραχές θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες. Η πρώτη καιρική έξαρση την Κυριακή και η δεύτερη την ερχόμενη Τρίτη.

Ακόμη, στην ανάρτηση του αναφέρει ότι «Για τις μελλούμενες χιονοπτώσεις -που έτσι κι αλλιώς θα έχουμε στα ανατολικά -προς το παρόν μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στη Κρήτη. Η ποσότητα του χιονιού, το ποιες θα είναι ακριβώς αυτές οι περιοχές, καθώς και τα υψόμετρα είναι ακόμη νωρίς να καθοριστούν και όλα εξαρτώνται από την κίνηση της ψυχρής αέριας μάζας στη μέση τροπόσφαιρα (1ος Χάρτης 500hPa). Τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα , που θα σας μεταφέρουμε μέσα από τις προγνώσεις μας».

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφερόμενος στο νέο κύμα κακοκαιρίας τονίζει υπάρχει πιθανότητα για αξιόλογες μπόρες χιονιού στην Αττική την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη 29-30/1.

Σημειώνει πως μετά και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία υπάρχει περίπτωση για χιονοπτώσεις στις παρακάτω περιοχές:

Τον Διόνυσο, τη Νέα Πεντέλη το Βαρνάβα, τα Βίλια, το Κρυονέρι, την Ανοιξη, τις Αφίδνες, τη Δροσιά, το Καπανδρίτι, τη Σταμάτα, τους Θρακομακεδόνες, την Ανθούσα, το Πολυδένδρι, την Εκάλη, τη Φυλή, τη Νέα Ερυθραία, την Οινόη, αλλά και την Κηφισιά, τα Μελίσσια, την Πεύκη, τα Βριλήσσια, το Γραμματικό, την Αγία Παρασκευή, τη Λυκόβρυση και το Μαρούσι.

Σχετικές αναρτήσεις

Εορταστικό ωράριο από σήμερα στα καταστήματα ενόψει Πάσχα

efthia

Αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας

efthia

Λασποβροχές και αυξημένη Αφρικάνικη σκόνη σήμερα στην Ελλάδα

efthia
Φόρτωση....