Εργασία

Ξεκινά την Παρασκευή νέο πρόγραμμα για 50.000 ανέργους

Ξεκινά την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου νέο πρόγραμμα για περισσότερους από 50.000 ανέργους, το οποίο θα τους παρέχει  την δυνατότητα να καταρτιστούν σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Πρόκειται για τον β’ κύκλο κατάρτισης του προγράμματος με τίτλο «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα» και πρόκειται να το παρακολουθήσουν οι 50.000 άνεργοι που έχουν ενταχθεί στο μητρώο ωφελούμενων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτανθούν για περισσότερες λεπτομέρεις για το πως θα παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://voucher.gov.gr/ (αρχική σελίδα voucher.gov.gr) -> Ενότητα «Ενεργές Προσκλήσεις» -> Δ.ΥΠ.Α – Προγράμματα Κατάρτισης για το Ταμείο Ανάκαμψης (πρόσκληση) -> Επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης από τους Άνεργους Ωφελούμενους – Β΄ Κύκλος για περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα προγράμματα θα εμφανίζονται, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.λπ.), καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα, που έχουν δηλώσει.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε ψηφιακές ή πράσινες δεξιότητες, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί με διά ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% του συνόλου των ωρών κάθε προγράμματος και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτισης), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 35% σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 30% ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και, όσοι επιτύχουν, θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις διευθύνσεις:

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis

https://www.voucher.gov.gr/.

Σχετικές αναρτήσεις

Απολύθηκε εργαζόμενη γιατί ζήτησε τις αποδοχές από τις τριετίες της!

efthia

Επιστολή της ΓΣΕΕ για τους εργαζομένους στις ψηφιακές πλατφόρμες

efthia

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ποιοι μένουν «εκτός» από 1η Μαρτίου

efthia
Φόρτωση....