Εκπαίδευση

Οι εκπαιδευτικοί της Φθιώτιδας επιμορφώνονται

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Δασκάλων της 1ης  και 3ης  Ενότητας Α/θμιας  Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Χρίστος Μαρκαντώνης και Ευαγγελία Ζούνη και Ειδικής Αγωγής/Ενταξιακής Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Σοφία Τσαγανού, σε συνεργασία με την Προϊσταμένη Βασιλική Αλβέρτη  και στελέχη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Φθιώτιδας, στο πλαίσιο ευρύτερων επιμορφωτικών δράσεων σχεδίασαν και υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχία, στο 7ο και στο 12ο Δημ. Λαμίας καθώς και στο 2ο Δημ. Αταλάντης, επιμορφωτικές ημερίδες, με θέμα:  «Συνεργατικές πρακτικές εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής στο συμπεριληπτικό σχολείο»

Οι ημερίδες είχαν  ως στόχο την υποστήριξη και την καθοδήγηση όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία για την αξιοποίηση κατάλληλων παιδαγωγικών και διδακτικών εργαλείων, μεθόδων και τεχνικών στο πλαίσιο ενός συμπεριληπτικού σχολείου.

Συμμετείχαν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι εκπαιδευτικοί των Τμημάτων με Παράλληλη Στήριξη, οι εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης και των Τμημάτων Ένταξης.

Οι εκπαιδευτικοί σε ομάδες εργασίας, επεξεργάστηκαν μελέτες περίπτωσης, δημιούργησαν προτάσεις παρέμβασης σε μαθητές με δυσκολίες μάθησης και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τις παρουσίασαν και ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος και αναστοχασμός.

Τις επιμορφωτικές ημερίδες τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειακή Διευθύντρια Στερεάς Ελένη Μπενιάτα και ο προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Ευθ. Γκούμας

Σχετικές αναρτήσεις

«Η ασφαλής χρήση του διαδικτύου» στους μαθητές των Δημ. Σχολείων Λοκρών

efthia

Τα σχολικά κτίρια στη Φθιώτιδα χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου

efthia

Εβδομάδα ανοικτών εργαστηρίων από το Ε.Κ. Λαμίας

efthia
Φόρτωση....