Απόψεις

Οι εποχικοί πυροσβέστες είναι δικαίως στα κάγκελα!

Το «παχύδερμο» κράτος δεν πτοείται από τις κραυγές αγωνίας 2.200 ατόμων, εποχικών πυροσβεστών. Η κυβέρνηση «κωφεύει» στις εκκλήσεις των κομμάτων να δοθεί άμεση λύση μονιμοποίησης των πυροσβεστών. Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως ο χειρότερος εργοδότης.

Το 2020 προκηρύχθηκαν 3.630 θέσεις, όπως στο σχετικό ΦΕΚ αναφέρεται, διότι αντικειμενικά υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Όπου και αν γυρίσεις το βλέμμα σου, η Ελλάδα σε πληγώνει από τις φωτιές και την καταστροφή του περιβάλλοντος μέχρι τις πλημμύρες που ακολουθούν. Τα φαινόμενα αυτά καταστρέφουν κυριολεκτικά το περιβάλλον, τα δασικά οικοσυστήματα, περιουσίες, ανθρώπους και υποδομές.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης, ως θεατές, τρέχουν πίσω από τα γεγονότα κατόπιν εορτής. Εδώ ο κόσμος καίγεται και πνίγεται και οι υπουργοί στη Βουλή λένε ότι οι εποχικοί πυροσβέστες είναι υπεράριθμοι!!!

Αιδώς Αργείοι. Παίζετε με τη φωτιά και τις θεομηνίες. Προσλάβατε 2.200 εποχικούς πυροσβέστες και τέλη Οκτώβρη τους απολύετε για να μπουν στο ταμείο ανεργίας για τρεις μήνες και ύστερα πάλι από την αρχή την 1η του Μάη. Θαρρείς και ο χειμώνας δεν θα φέρει πλημμύρες και χιονιάδες. Φαίνεται οι κυβερνόντες δεν θέλουν να καταλάβουν τι σημαίνει πρόληψη, ετοιμότητα ανθρώπινου δυναμικού και μέσων.

Ο ένας υπουργός μιλάει για υπεράριθμους πυροσβέστες και απολύσεις. Ο άλλος υπουργός κάνεις φοβερές δηλώσεις του στυλ «θα πιάσω τα παλιόπαιδα που βάζουν τις φωτιές». Αλλά δεν μιλάει για τους περιφερειάρχες στη Θεσσαλία και τη Στερεά που ξέχασαν να κάνουν έργα αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά κόβοντας την Ελλάδα στα δύο, τόσο στους εθνικούς δρόμους (Τέμπη), όσο και το σιδηροδρομικό δίκτυο (Δομοκός), ενώ την πολύπαθη Εύβοια την επισκέπτονται μόνο για φωτογραφίες συμπαράστασης και παρηγοριάς.

Αφού η πολιτική βούληση των κυβερνόντων κεντρικά και περιφερειακά είναι παντελώς αδιάφορη, οι εποχικοί πυροσβέστες θα πρέπει να προσφύγουν άμεσα στη Δικαιοσύνη για την πρόσληψή τους στο πυροσβεστικό σώμα. Να αντιμετωπίσουν προληπτικά, με ετοιμότητά τα καιρικά φαινόμενα.

Οι πολίτες αναζητούν Ασφάλεια και όχι φιλοδωρήματα από την Πολιτεία. Απαιτείται, λοιπόν, να υπάρξουν κεντρικά και περιφερειακά ολοκληρωμένα σχέδια προστασίας του περιβάλλοντος και αντιπλημμυρικοί χάρτες και έργα.

Ο «παχύδερμος» εργοδότης που λέγεται κράτος οφείλει άμεσα να προσλάβει μόνιμα το πυροσβεστικό προσωπικό που εργάζεται εποχικά με την ψυχή στο στόμα και την αγωνία της αβεβαιότητας για το αύριο.

Η δικαιοσύνη στα Τέμπη, στη Θεσσαλία, στο Δομοκό, στην Εύβοια και τώρα για τους εργαζόμενους έχει πολλή δουλειά να κάνει!

Λουκάς Αποστολίδης

Υπ. Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Σχετικές αναρτήσεις

Πρόεδρε-κομματάρχες, τώρα θα βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στην τουρκοδιζωνική σας! Δεν θα τουρκέψουμε!

efthia

Μισός αιώνας βάρβαρης Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο – Οι στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας

efthia

Αλγερία: Καλλιέργεια σιταριού στη Σαχάρα

efthia
Φόρτωση....