Ανακοινώσεις

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ τη Μ. Τετάρτη στη Λαμία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για  ΛΑΡΚΟ Ανοιχτή. Όλοι και όλες στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση την Μεγάλη Τετάρτη στην Λαμία , Πλατεία Ελευθερίας 11.00

 Δεν θα επιτρέψουμε:

  • Να αντιμετωπίσουν οι περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ τον άμεσο κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος.
  • Να μπει σε περαιτέρω κίνδυνο η ζωή συναδέλφων που βασισμένοι στο ιατροφαρμακευτικό συμβόλαιο έχουν προγραμματισμένη θεραπεία σε κλινικές.
  • Τα παιδιά μας να «διαβούν» την πιο κρίσιμη στιγμή της εκπαιδευτικής σεζόν, της εξεταστικής περιόδου, σε κλίμα ανεργίας και απόγνωσης μέσα στις οικογένειες.
  • Να μαραζώσουν οι περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς.

Λέμε όχι:

Στα προγράμματα ανεργίας και την σπατάλη των χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διεκδικούμε:

 Με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασία επαναλειτουργίας με παράλληλη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν έχουμε πει ακόμη την τελευταία μας κουβέντα. Δεν έχουμε παίξει την τελευταία μας παρτίδα. Είμαστε όρθιοι, στα πόστα μας και στις βάρδιες, έτοιμοι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαλόγου, αλλά και να συγκρουστούμε με όποιον και με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί για να καπνίσει πάλι την τσιμινιέρα της. Ενωμένοι και αποφασισμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα.

Η εφαρμογή του από τις 29/4  τελεσίγραφου της κυβέρνησης: «τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί ΚΥΑ για τα προγράμματα ανεργίας και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ», αλλά και οι απόπειρες να εισάγει εργολάβους φύλαξης  και να αντικαταστήσει  τους εργαζόμενους, μέχρι σήμερα έχουν πέσει στο κενό.  Η σθεναρή και αποφασιστική αντίστασή μας, τους έχει αποτρέψει.

Παράλληλα, ο τίμιος, δίκαιος και ηρωικός αγώνας μας  έκλεισε 4 χρόνια και 6 μήνες και αποτελεί κέντρο συζήτησης, είναι «φάρος» αισιοδοξίας για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό. Εκατοντάδες εργατικά σωματεία και λαϊκοί φορείς καθημερινά εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.

Στις φετινές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα θα διαβαστεί κάλεσμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για να ενταθεί ακόμη πιο συντονισμένα και πιο αποφασιστικά η έκφραση πολύμορφης αλληλεγγύης με οικονομική στήριξη,  με προβολή των αιτημάτων μας σε κάθε γωνιά της Χώρας μας, με φυσική παρουσία στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο που προετοιμάζουμε την παρασκευή 10 Μαΐου στις 19:00 στο Σύνταγμα.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις την 1η Μαΐου στην ΛΑΜΙΑ  και η νέα κάθοδο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα είναι οι νέοι σταθμοί του ηρωικού αγώνα μας. Η αποφασιστική παρουσία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών  μας αποτελεί την πρωτοπορία που θα φέρει τα νέα θετικά αποτελέσματα.

Τώρα δεν περισσεύει κανείς.

Για να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ.

Εργατική Πρωτομαγιά σημαίνει:

  • Αγώνας για ανθρώπινη ζωή, για 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ύπνο, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο.
  • Αγώνες και θυσία για ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Παγκόσμια ημέρα συντονισμού, ενότητας της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων όπου με υψωμένη τη γροθιά της αξιοπρέπειας διεκδικούμε δουλειά και προκοπή.

Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει:

  • Με κομμένη την ανάσα να παρακολουθούμε την κλιμάκωση των πολέμων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή στους οποίους με ευθύνη των Κυβερνήσεων η χώρα μας έχει εμπλακεί και έχει μετατραπεί σε στόχο αντιποίνων.
  • Με νόμους ψηφισμένους που καταργούν το οκτάωρο και νομιμοποιούν την εργασία ήλιο με ήλιο.
  • Με την ακρίβεια να μας έχει φέρει σε απελπισία.
  • Με τα δημοκρατικά μας δικαιώματα να έρχονται αντιμέτωπα με την καταστολή των επιχειρηματικών ομίλων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων.
  • Με τους δείκτες ανάπτυξης των κερδών των λίγων να έχουν σπάσει τα κοντέρ και να είναι σε αντίφαση με τους μεγάλους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες που διεκδικούν σε κάθε Χώρα, σε κάθε κλάδο, σε κάθε Πόλη και γειτονιά καλύτερους όρους διαβίωσης του λαού.

Όλοι και όλες στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση την Μεγάλη Τετάρτη στην Λαμία , Πλατεία Ελευθερίας 11.00

Έτσι τιμάμε τους χιλιάδες που  θυσιάστηκαν για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης  ανθρώπου από άνθρωπο.

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά

Τιμή και δόξα στους νεκρούς της τάξης.

Συνεχίζουμε μέχρι την νίκη.

 

***   Την Μ. Τετάρτη θα αναχωρήσουν Λεωφορεία για Λαμία: Πύλη εργοστασίου ΛΑΡΚΟ 9.00 πμ. Παραλία Λάρυμνας 9.05 πμ. Μαρτίνο (5χ5) και Μαλεσίνα 9.15 πμ. Τραγάνα 9.30 πμ. Σκάλα Αταλάντης 9.45 πμ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

Σχετικές αναρτήσεις

12 Μάη: Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτή -τριας

efthia

Όχι στις απολύσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

efthia

Γ. Μουλκιώτης: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για δουλειά και ανάπτυξη

efthia
Φόρτωση....