Φθιώτιδα

Ολοκληρώθηκε στη Λαμία το 1ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας από το ΕΒΕ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε προχθές το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στο αμφιθέατρο του Πνευματικού & Διοικητικού Κέντρου της Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε με την ουσιαστική βοήθεια & υποστήριξη της ΓΓ Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου, καθώς και με την ευγενική υποστήριξη της Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και προέβησαν σε χαιρετισμό: Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Μπαγινέτας, οι βουλευτές Φθιώτιδας της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου και Γ. Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κ. Αποστολόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής και Δασικής Πολιτικής  Κατερ. Καλατζή, ο Δ/ντης της Γραμματείας Παραγωγικών φορέων της ΝΔ  Γ. Τριανταφύλλου, η αναπληρώτρια Γραμματέας του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Λ. Αγγελοπούλου.

Το συνέδριο χαιρέτησαν με γραπτή τοποθέτηση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννη Σαρακιώτης.

Παρέμβαση στο συνέδριο έκανε και ο Χ. Λυγδάς, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας.

 Το συνέδριο επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Επιστημονικών Φορέων και  Επαγγελματικών Οργανώσεων, αντιδήμαρχοι, μέλη δημοτικών συμβουλίων και Περιφερειακού Συμβουλίου, αιρετοί του τόπου μας, πρόεδροι συνεταιρισμών και ενώσεων, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα  αλλά και πολλοί συμπολίτες μας.

Πλήθος κόσμου, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου και τα θεματικά πάνελ, ενώ αρκετοί είχαν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση μέσω livestreaming.

Πολλές θεματικές, εκλεκτοί ομιλητές, χρήσιμα και ουσιαστικά τα όσα ακούστηκαν για τον πρωτογενή τομέα, τις προκλήσεις, τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται μέσω της νέας ΚΑΠ.

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, είχαμε τη χαρά και την τιμή να υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας και συναντήληψης με το Κέντρο Δια βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο μια νέα συνεργασία για τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων των αγροτών μας υπό τη σκέπη της ακαδημίας ελιάς και ελαιολάδου που προσανατολιζόμαστε να δημιουργήσουμε.

Σε μεταγενέστερο χρόνο, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα του συνεδρίου.

Η πρωτοβουλία αυτή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερη θέρμη από τους παρευρισκομένους και ως Διοίκηση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα μέσα από αντίστοιχες δράσεις και ενέργειες.

Ευελπιστούμε του χρόνου να είμαστε πάλι μαζί με περισσότερες θεματικές και το συνέδριο που έριξε αυλαία, να είναι η απαρχή μιας πολύ όμορφης και διαρκούς πρωτοβουλίας ισχυροποίησης της αγροτικής μας παραγωγής.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνελήφθη από την Ασφάλεια Λαμίας, για κατοχή κοκαϊνης

efthia

Επίσκεψη Πανουργιά Παπαϊωάννου στα έργα αποχέτευσης Μεξιατών και Βαρδατών

efthia

Εκδήλωση σήμερα στη Λαμία για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ

efthia
Φόρτωση....