Πολιτιστικά

Ολοκληρώθηκε το 17ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών «Αθ. Ακρίδας» στην Σπερχειάδα

Ένα τριήμερο γεμάτο με γλέντια, γέλια, χαρούμενα συναισθήματα και φυσικά καινούργιες φιλίες, ολοκληρώθηκε στη Σπερχειάδα σε μια γιορτή πολιτισμού και  παράδοσης, στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών «Αθ. Ακρίδας» το οποίο διοργάνωσε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Σπερχειάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Μακρακώμης, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.

Οι δεκάδες άνθρωποι του συλλόγου έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να φιλοξενήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χορευτικά συγκροτήματα Θρακικής Εστίας Κατερίνης, Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μπάφρας Ιωαννίνων «Η Αγία Παρασκευή» και το Χορευτικό συγκρότημα από το εξωτερικό Branko Radicevic Ruma, Serbia, τα οποία γνώρισαν την κουλτούρα, τον Πολιτισμό αλλά κυρίως τους ανθρώπους όχι μόνο της Σπερχειάδας, αλλά και ολόκληρης της δυτικής Φθιώτιδας τις ημέρες που φιλοξενήθηκαν.

Αποκορύφωμα του τριημέρου, η βραδιά του Σαββάτου όπου τα χορευτικά παρουσίασαν χορούς από τις περιοχές τους και όχι μόνο, με ζωντανή μουσική από το παραδοσιακό συγκρότημα «Καφαντάρδες» και γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκινητική, αφού γέμισε τον πανέμορφο χώρο πλησίον του Λαογραφικού Μουσείου “Αθ. & Μαίρη Ακρίδα και πέριξ της Αγίας Παρασκευής στη Σπερχειάδα.

Στο τέλος όλοι έδωσαν ραντεβού για  το 18ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών «Αθ.  Ακρίδας» το 2024!

Σχετικές αναρτήσεις

«Πάμε απόκριες; Πάμε Λαμία!»

efthia

O… Elias ανέβαλε τη συναυλία του Στ. Σπανουδάκη στη Νέα Βράχα

efthia

Από 31 Αυγούστου έως 10 Σεπτέμβρη τα «Θερμοπύλεια 2023»

efthia
Φόρτωση....