Αυτοδιοίκηση

Ορκίστηκε σήμερα στο Δομοκό το νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Δομοκού, Μπάμπη Λιόλιου, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των μελών των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου για την περίοδο 2024 – 2028.

Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς και Γιάννης Σαρακιώτης, οι νέοι Δήμαρχοι: Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, Καμένων Βούρλων Ηλίας Κυρμανίδης και Στυλίδας Γιάννης Αποστόλου, οι επανεκλεγέντες Δήμαρχοι: Αμφίκλειας-Ελάτειας Σούλα Στιβακτή, Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής και Λοκρίδας Θανάσης Ζεκεντές, οι Αντιπεριφερειάρχες Ηλίας Σανίδας και Γιώργος Δελμούζος και πλήθος δημοτών.

Ο κ. Λιόλιος στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους θερμά που τιμάτε με την παρουσία σας την τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των μελών των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Δομοκού.

Χαρά, τιμή και κυρίως ευθύνη είναι τα συναισθήματα που απλόχερα μας μοιράσατε, δίνοντας σε όλους μας τη δυνατότητα και την ευκαιρία να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί για το Δομοκό που μας αξίζει.

Σε μία συγκυρία που η τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει πολλές και διαφορετικές προκλήσεις, εγκλωβισμένη μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των μεγάλων αναγκών της κοινωνίας μας, ανάγκες και στόχοι, μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε, και δεν είναι άλλος από αυτόν, της ενότητας.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σήμερα έχουμε όλες και όλοι την ύψιστη τιμή να ορκιζόμαστε Δημοτική Αρχή του Δήμου Δομοκού, έχοντας την αγάπη και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Γι’ αυτό και δεσμευόμαστε ενώπιων όλων για διαρκή προσπάθεια για το καλό και την προκοπή του τόπου μας.

Στους συναδέλφους όλων των δημοτικών παρατάξεων που δεν εξελέγησαν θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθειά τους, καθώς δεν είναι καθόλου λίγο να εκθέτεις τον εαυτό σου στα κοινά, στην κοινή προσπάθεια.

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Σήμερα δώσαμε όρκο τιμής, ευθύνης, δουλειάς και προσφοράς για τη συνέχιση του έργου μας προς όλους τους δημότες, σε κάθε κοινότητα, σε κάθε γειτονιά. Είμαστε αποφασισμένοι και δυνατοί να κάνουμε πράξη όσα δεσμευθήκαμε.

Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όπως κάναμε πάντα άλλωστε, και θα σταθούμε με έργο και φροντίδα δίπλα σε όλους.

Είναι αλήθεια πως διανύουμε μια σύνθετη εποχή. Σταθερές και βεβαιότητες του παρελθόντος, έχουν χαθεί. Μεταβολές και νέα ζητήματα προκύπτουν σε όλα τα επίπεδα και μας προκαλούν σε αλλαγές.

Ο Δομοκός καλείται να αποδείξει ότι μπορεί με επιτυχία να προσαρμοστεί στις νέες αντιλήψεις και στις σύγχρονες ανάγκες. Είναι προφανές ότι δογματικές αντιλήψεις και αναχρονιστικές νοοτροπίες που αποτελούν τροχοπέδη για την πορεία μας πρέπει να μείνουν οριστικά στο περιθώριο.

Στο Δομοκό μας, αξίζει να τολμήσει. Να βγει μπροστά, να συνεχίσει με παρρησία να είναι εξωστρεφής. Αυτόν ακριβώς το στόχο θα υπηρετήσει η νέα Διοίκηση του Δήμου.

Υποσχόμαστε καθημερινή σκληρή δουλειά και προγραμματική συνέπεια ώστε το συντομότερο δυνατόν οι Δημότες μας να έχουν αποτελέσματα που θα αποδεικνύουν, όχι ασφαλώς ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα και μάλιστα άμεσα, αλλά ότι κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση.

Με αρωγό την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με συμμέτοχους τους βουλευτές μας μπορούμε να διαμορφώσουμε μια άλλη εικόνα που θα αναδεικνύει τις προοπτικές, θα ενισχύει τα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και θα προσφέρει δυνατότητες ευημερίας για όλους.

Πρωταρχικοί στόχοι μας: η ακόμη πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των δημοτών, η ακόμη πιο έντονη εξωστρέφεια και η στήριξη της οικονομίας. Επιδίωξή μας η ισόρροπη ανάδειξη του ιδιαίτερου και ξεχωριστού ρόλου όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.

Προκειμένου να τα καταφέρουμε και να κινηθούμε γρηγορότερα προς το μέλλον επιστρατεύουμε το όραμα, τη συνετή πολιτική πράξη και την κοινή λογική. Απώτερος στόχος της πολιτικής μας είναι «Καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους!» Αποζητούμε και θέλουμε την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοτών.

Ξεκινάμε με το μήνυμα πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν κοινός σκοπός για όλους δεν είναι άλλος από το κοινό καλό και την από κοινού προσπάθεια για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.

Με καθαρές κουβέντες και με καθαρές σχέσεις

Με Όραμα και Μεθοδικότητα

Με τη στήριξη των εργαζομένων του Δήμου μας που είναι οι βασικοί μας συνεργάτες

Με τη συμμετοχή όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας και με την ενεργοποίηση της ίδιας της κοινωνίας

Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και το υπηρεσιακό προσωπικό του Δήμου μας για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε στα πλαίσια των καθηκόντων μας, καθώς και ως συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Τιμούμε την προσφορά όλων στη λειτουργία του Δήμου μας, χωρίς σκιές, μικροπρέπεια και μικροπολιτική.

Επιτρέψτε μου, επίσης, να καλωσορίσω τα καινούργια μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στα οποία εύχομαι υγεία και καλή θητεία!

Προσβλέπουμε στη συνεργασία και την ανιδιοτελή εθελοντική προσφορά όλων των εκλεγμένων και μη, από όποιον χώρο και αν προέρχονται, γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει στεγανά και γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!

Καλή θητεία σε όλες και όλους από καρδιάς!

Σχετικές αναρτήσεις

Μητρώο ευάλωτων ομάδων πολιτών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών στη Λαμία

efthia

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων

efthia

Σύσκεψη Πολιτικής προστασίας στον Δήμο Στυλίδας

efthia
Φόρτωση....